Légiósok

Nikolicson múlik a Legia sorsa a klublegenda szerint

Duda távozása miatt félti a csapatot Sokolowski.

A Legia Warszawa nem könnyedén, de Nikolics Nemanja három góljával végül túljutott a bosnyák Zrinjski Mostaron a Bajnokok Ligája selejtezőinek második körében. A következő ellenfél az Olimpija Ljubjanát két szenzációs mérkőzésen kiejtő szlovák AS Trencín lesz, a párharctól viszont félti csapatát a varsóiak legendája, Tomasz Sokolowski, aki több mint 300 meccset játszott a klub színeiben.

A Legia nemrég elvesztette a szlovák válogatott Ondrej Dudát, akit Dárdai Herthája szerződtetett.

– Duda elvesztése várható volt. A sérülések tovább bonyolítják a helyzetet, így rengeteg fog múlni a pillanatnyi formán, ami valljuk be, nem a legjobb – vélekedett Sokolowski.

A sport.tvp.pl kiemeli: a csapat gólzsákja, Nikolics nemrég még az Eb-n futballozott, ahogy a másik két nagy érték, Pazdan és Jodlowiec is.

– A Legia játéka jelenleg teljesen Nikolicstól függ. Szükségünk lenne egy kreatív középpályásra. Duda távozásával, Guilherme sérülésével csak Prijovic maradt ezen a poszton, de ő nem megnyugtató megoldás – nyilatkozta a 12-szeres lengyel válogatott játékos.

A Legia két meccs után kétpontos az Ekstraklasában, a Bajnokok Ligájában szerdán 20:30-tól játszik az AS Trencín csapatával.