Légiósok

Megyeri védeni akar a Fürthben, hogy visszakerülhessen a válogatottba

A magyar kapus türelmet kér, még tanulnia kell a német nyelvet.

Hétfőn Megyeri Balázs védte a német másodosztályú Greuther Fürth kapuját a Rizespor elleni felkészülési mérkőzésen. A nordbayern.de cikke alapján a magyar kapus egyelőre angolul irányította a csapatot, de biztosak benne, hogy Megyeri hamar elsajátítja a német nyelvet, hiszen korábban hamar megtanult görögül és spanyolul is. A 26 éves kapus csupán néhány hét türelmet kért a társaktól és a szurkolóktól.

A cikk szerzője szerint a Getafétól ingyen megszerzett Megyerinek új kihívásra volt szüksége, miután egy évet végigpadozott Spanyolországban. A honlap szerint a hálóőr célja nem lehet más, minthogy magas szinten teljesítsen, és vegye át a nemsokára visszavonuló, mackónadrágos Király Gábor helyét a válogatott első számú kapusaként, ehhez pedig folyamatos játékra van szüksége az Európa-bajnokságról lemaradó Megyerinek.

– Ha kimaradsz az Európa-bajnoki utazó keretből, olyan helyre kell igazolnod, ahol folyamatosan tudsz játszani – mondta Megyeri, aki a hírek szerint a korábban Fürth-ben futballozó válogatott társak, Stieber Zoltán és Korcsmár Zsolt véleményét is kikérte a klubváltás előtt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik