Légiósok

Bódog szívesen elkerülte volna Dárdaiékat

A Bröndby magyar másodedzője értékelte a Vidi dán ellenfelét.

A Videoton csütörtökön 20:30-tól a dán FC Midtjylland csapatával találkozik az Európa Liga harmadik selejtezőkörében. A találkozó előtt a vidi.hu a nyártól az északi országban dolgozó Bódog Tamást, a klub korábbi másodedzőjét kérdezte.

– Amire mindenképp oda kell figyelnie a fehérvári csapatnak, hogy a dán együttesben nagyon jó testfelépítésű, magas, erős labdarúgók szerepelnek. Az előző szezonban például a Midtjylland szerezte pontrúgásból a legtöbb gólt. A nagy bedobásaikra is készülni kell, amelyekből rendre veszélyes szituációkat alakítanak ki az ellenfél kapuja előtt. Két-három nagyon jó játékosuk van, azonban sérülés és eltiltás miatt lesznek hiányzóik – fogalmazott Bódog. – Épp a napokban cseréltünk egyébként játékost a Midtjyllanddal, tőlük érkezett hozzánk Marcos Urena, tőlünk pedig Jonas Borring távozott. Borring magas, gyors játékos, aki támadásban veszélyes lehet. Mindent figyelembe véve, nem kell félnie a Videotonnak a dán csapattól, amely jó együttes, de közel sem legyőzhetetlen. Egyelőre nem olyan meggyőző a teljesítményük, mint tavaly volt. Az első bajnokijukon kaptak két gólt, és legutóbb a Vaduz ellen is kettőt idegenben, szóval a védelmük sebezhető, igaz támadásban veszélyesek. Pione Sistot sem szabad egyedül hagyni, ő például a Vaduz elleni párharc öt dán góljából négyet egymaga szerzett. Úgy gondolom, van esélye a Vidinek, a középpályán megverhetik a dán csapatot, és továbbjuthatnak.

A 45 éves szakember dániai kinevezéséről is beszélt.

– Alexander Zornigerrel 3 évig dolgoztam együtt eredményesen Lipcsében. Az ő invitálására érkeztem Dániába, ugyanis nyáron őt nevezték ki a Bröndby vezetőedzőjének. Az előző bajnokság végén megnéztünk három-négy bajnokit, majd beszéltünk a csapat vezetőivel is, és minden nagyon meggyőző volt számunkra – mondta a tréner, akinek csapata épp a Dárdai Pál-vezette Herthával találkozik az Európa Ligában.

– Nagyon jól ismerem a Herthát, nem csak Pali miatt, az asszisztens-edzőjével, Widmayerrel három évig játszottam együtt Ulmban. Szívesen elkerültem volna ezt a párharcot, talán a lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk. Nem mi vagyunk az esélyesek, de van egy-két dolog, ami talán segíthet rajtunk. Ők még csak a felkészülési időszakban járnak, mi viszont már több tétmeccset is játszottunk, és ha jó napot fogunk ki, akkor képesek lehetünk felnőni hozzájuk – értékelt a játékosként Pécsett, Ulmban és a Mainznál futballozó Bódog.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik