Légiósok

Nagy Ádámmal a soraiban kapott ki a Bologna

Orosz ellenféllel szemben maradtak alul az olaszok.

Felkészülési mérkőzésen mutatkozott be Nagy Ádám a Bologna csapatában, a volt ferencvárosi játékos pedig egyedüliként játszotta végig a találkozót. Az olasz együttes az orosz Tyerek Groznij ellen csapott össze, de végül egygólos vereséget szenvedtek. A találkozón a kezdőcsapatban kapott helyet a frissen igazolt magyar középpályás. A tuttobolognaweb.it tudósításában megjegyzi, hogy Nagy bemutatott pár nagyszerű cselt, de a támadásban jó néhány banális hibát vétett. A Tyerek egy 71. percben lőtt góllal 1-0-ra megnyerte a mérkőzést.

A bolognaiak vezetőedzője, Roberto Donadoni az alábbi kezdőcsapatot küldte a pályára:

Mirante (77′ Sarr) – Mbaye (62′ Krafth), Rossettini (73′ Silvestro), Oikonomou (62′ Cherubin), Masina (65′ Boldor) – Pulgar (73′ Crisetig), Donsah (46′ Taider), Nagy – Krejci (73′ Crisetig), Floccari (65′ Calabrese), Mounier (62′ Rizzo).

– Jól mozgott, de még mindig sokat kell tanulnia Ádámnak, különösen a Bologna játékfilozófiáját kell jobban elsajátítania, valamint az olasz foci keménységéhez kell hozzászoknia. Szerintem a legideálisabb szerep számára az, ha a védők előtti területen tud szervezni – nyilatkozta a meccs után Donadoni.

Olvasói sztorik