Légiósok

Légióskörkép: Nikolics gól nélkül maradt, Szalai és Huszti is egy-egy félidőt játszott

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szalai Ádám a második félidőben kapott lehetőséget a német Hoffenheimben. Csapata a belga Oostende ellen játszott felkészülési mérkőzést, melyen az 1-1-es első félidőt követően 2-1-es vereséget szenvedett.

Szintén edzőmeccsen Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC hármat kapott, míg Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt egy 3-0-s RB Leipzig-győzelemnek volt aktív részese.

Huszti Szabolcs csapata, a szintén a német Bundesligára készülő Eintracht Frankfurt 2-2-es döntetlent játszott a Wehen ellen. A magyar középpályás az edzőmeccs második félidejére állt be.

Bogdán Ádámmal a kapuban négyet kapott az angol második ligás Wigan Athletic a harmadosztályú Rochdale ellen.

A Ferencváros ex-játékosa, Nagy Dániel a kispadon kezdte a mérkőzést a Würzburg csapatában az Aalen ellen. A félidőben beállt a magyar középpályás, és ő adta a gólpasszt a 76. percben, amellyel megnyerték 1-0-ra a találkozót.

Nagy Ádám a Tyerek Groznij ellen mutatkozott be új csapatában. A magyar játékos a Bologna kezdőjében kapott szerepet, ám végül 1-0-ra kikaptak az orosz ellenfelüktől.

Tamás Krisztián együttese, a Spezia 2-0-ra megverte a Maceratese gárdáját. A magyar hátvéd kezdőként kapott szerepet, és végigjátszotta a találkozót.

A lengyel bajnokságban magyaros csapatok találkoztak egymással. A Nikolics Nemanját foglalkoztató Legia Warszawa fogadta a Gosztonyi Andrást és Mervó Bencét is a soraiban tudó Slask Wroclawot. A három magyar közül azonban egyedül csak Nikolics játszott, aki kezdőként kapott lehetőséget, és végig a pályán volt. A vendégeknél Gosztonyi András a kispadról nézte végig a kilencven percet, míg Mervó Bence a keretbe sem került be. Az összecsapás gól nélküli döntetlennel végződött.

Olvasói sztorik