Légiósok bajnokok ligája

Nikolics katasztrófától mentette meg a Legiát

A Bajnokok Ligája-selejtezőben duplázó magyar csatár átigazolásának ügyében nincs előrelépés.

Hazai pályán 2-0-ra nyert a bosnyák Zrinjski ellen a Bajnokok Ligája-selejtező második körének visszavágóján a lengyel Legia Warszawa, így 3-1-es összesítéssel jutott a harmadik körbe. A találkozón a lengyelek magyar válogatott támadója, Nikolics Nemanja két gólt lőtt, ráadásul az első meccsen is ő volt eredményes, így gyakorlatilag egymaga lőtte tovább csapatát a következő körbe. A meccs után a sportowefakty.wp.pl internetes tévéje kapta mikrofonvégre a kedd este zárult párharc hősét.

– Nem a ma esti volt a legjobb meccsünk, de napról napra jobbak leszünk. Ahogy a mester is mondta a sajtótájékoztatón: ez egy nagyon fontos találkozó volt számunkra, hiszen ha kikapunk, búcsúzunk a sorozattól. Ez katasztrófa lett volna a klubnak, nekünk játékosoknak, mindenkinek. Nagyon fontos összecsapás volt, amelyen talán jobban nyomta a vállunkat a teher, de ez normális. Ezen a két meccsen mi voltunk a jobb csapat, de láthattuk, hogy ebben a sorozatban nincsenek könnyű ellenfelek – mondta Nikolics Nemanja.

Tavaly gólkirály lett, emellett a lengyel bajnokság legjobbjának választották; a csapattal bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelt, átigazolása pedig hetek óta téma.

– A helyzetemről nem tudok többet mondani, mint néhány nappal ezelőtt az újságoknak: nagyon jól érzem magam, és meglátjuk, mit hoznak a következő napok. Nem akarok hazudni, természetesen vannak ajánlatok, de a Legiának kell eldöntenie, hogy megfelelőek-e ezek. Ha pedig megfelel a Legiának valamelyik, akkor velem kell tárgyalni. Nem akarok mindenáron távozni, egy éve vagyok csak itt. Igaz, tavaly már mindent meg is nyertem, mind csapat, mind egyéni szinten kiváló szezonom volt. Furcsa is lenne, ha nem lennének ajánlataim. Meglátjuk, mi történik.

Olvasói sztorik