Légiósok

Jól ismert veterán lesz Bogdán vetélytársa a Wigannél

A finn Jussi Jääskeläinen már 41 éves, vele kell megküzdeni a kezdőcsapatért.

Megírtuk: a Liverpool kölcsönadta magyar kapusát, Bogdán Ádámot az angol másodosztályban szereplő Wigan Athletic csapatának. A nyugat-angliai klub honlapjának szerdai közleménye szerint a 28 éves játékos már átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon. Kölcsönszerződése egy idényre szól.

– Amióta tudtuk, hogy megszerezhetjük Ádámot, mindent megtettem, hogy nálunk folytassa. Nagy tapasztalattal rendelkezik, és komoly versenyhelyzetet teremt az érkezése, ami előreviszi a csapatot – nyilatkozta Gary Caldwell vezetőedző.

– A Liverpoolnál megtapasztalhattam az abszolút topfutballt, hogy milyen érzés döntőkben játszani, mi az a nyomás, amit el kell viselni. Minden nap olyan színvonalon edzhettem, ami a fejlődésemet szolgálta. Persze az nem vitatható, hogy nem úgy alakult a szezon, ahogyan elterveztem – mondta a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában Bogdán. Hozzátette, a Wigannél most arra kell koncentrálnia, hogy visszaemelje magát arra a szintre, ahová egyszer már eljutott.

Bogdán első számú vetélytársa az a 41 éves finn Jussi Jääskeläinen lesz, akivel korábban éveken keresztül a Bolton Wanderersnél is együtt készült.

– A Wigan ráadásul megvette a Bolton korábbi edzőközpontját, így most ugyanott fogunk készülni, ahol korábban nyolc évig – tette hozzá a magyar futballista, aki megjegyezte, a bajnokság augusztus 6-i rajtját megelőzően még lesz néhány edzőmérkőzés, ezeken szeretne olyan teljesítményt nyújtani, hogy az ő nevével kezdődjön a Wigan összeállítása.

Bogdán tavaly nyáron igazolt Liverpoolba, ahol hat mérkőzésen védett, de többször hibázott. Később ezért nem kapott lehetőséget, emiatt döntöttek a kölcsönadása mellett. Korábban évekig a Bolton Wanderers kapuját védte a Premier League-ben és a másodosztályban is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik