Légiósok

Böde taslija is segített Nagy Ádámnak

Bolognában először a „mutogatást” sajátítja el, amivel Gerát fogja idegesíteni.

Nagy Ádám 21 évesen igazolt az olasz élvonalban szereplő Bolognába. A Ferencvárostól távozó játékos az Európa-bajnokságon topcsapatok figyelmét hívta fel magára, így nem volt kérdés, hogy még nyáron csapatot vált. Vele készített interjút a FradiTV.

– Vegyes érzések vannak bennem abból a szempontból, hogy amikor az Európa-bajnokság után a csapattársaimmal együtt betettük a lábunkat a Fradi öltözőjébe, akkor jó érzés volt, hogy mindenkit ismerek, és idén is nagyon nagy célokért fog menni a csapat. Azonban ott volt a fejemben, hogy ennek már nagy valószínűséggel nem lehetek, nem leszek a részese. Ezt persze én választottam – mondta Nagy Ádám.

A 2014–2015-ös szezon végén debütált a Fradiban, tavaly pedig már alapembere volt a bajnokcsapatnak. Alig három éve még az NB III-as együttesben debütált – hamar elröpült az idő, úgy érzi.

– Már akkor tudtam, hogy Magyarországon belül a legjobb helyre kerültem. Infrastruktúra és az első csapat szempontjából is. Ugyanakkor azt is tudtam, hogy nehéz lesz megküzdeni a helyért. Ebből a szempontból is nagy köszönettel tartozom a Ferencvárosnak, mert gyakorlatilag – kicsit túlzás, de – csapat nélkül, az utcáról sétáltam be, és itt kaptam meg a lehetőséget először Petiék irányítása alatt az NB III-as csapatban – vélekedett Nagy Ádám, aki úgy érzi, pillanatok alatt eltelt az idő a másfél évvel ezelőtti debütálása óta. – A közeg, ami körülvett, abszolút jó irányba mozdított. Amikor felkerültem, abszolút meg voltam ijedve, most meg már úgy jöttem vissza, hogy mindenkit ismerek, gyerünk, kezdjük! Amikor úgymond letértem a rossz irányba, ott volt Böde Dani, aki adott egy taslit…

Nagy Ádám hozzátette, bárkihez fordulhatott segítségért a csapaton belül, legyen az Lipcsei Péter vagy éppen Máté Csaba. Bolognai lehetőségéről elmondta, elsőként a mutogatást sajátítja majd el, amivel Gerát lehet leginkább idegesíteni a hazalátogatások alkalmával. Olaszt fog tanulni, míg új csapatában az a terv, hogy a lehető legtöbbször pályára tudjon lépni.

Olvasói sztorik