Légiósok

Nagy Ádám, a „dunai Kanté” – vélik Franciaországban

Most a francia sofoot.com mutatta be a nagy ígéretnek tartott magyart.

A francia sofoot.com terjedelmes cikkben mutatta be olvasóinak az Európa-bajnokság egyik legjobb fiatal játékosának választott Nagy Ádámot. A vezetéknévvel való kihagyhatatlan játék után – nagy lehet-e Nagy – az írás a Leicester Cityvel angol bajnokságot nyerő N’Golo Kantéhoz hasonlítja, sőt egyenesen a „dunai Kanténak” nevezi a 21 éves magyar középpályást.

Nagy eddigi pályafutásának bemutatása után a lap megjegyzi: a középpályást nem véletlenül akarta leigazolni többek között a Marseille, a Benfica, a Hamburg, és tulajdonképpen fél Európa, mert az Eb-n Renato Sanches-zel, Joshua Kimmich-kel vagy Julian Draxlerrel egy lapon említhető teljesítményt rakott le az asztalra a „nagypapa” Gerával remek párost alkotó fiatal.

A cikk végén megemlítik, hogy a magyar bajnok Ferencvárostól a Bolognához távozó középpályás Balogh Norbert után már a második magyar igazolás a Serie A-ban – zárásként pedig a franciák megválaszolják az írás elején feltett kérdést: Roberto Donadoni kezei alatt Nagy igenis naggyá válhat Olaszországban.

Olvasói sztorik