Légiósok

Százmilliókat fizethet Priskinért a Videoton

A válogatott csatárt élő szerződés köti a Slovanhoz, a fehérváriaknak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha meg akarják szerezni.

Pénteken robbant a bomba: a hírek szerint a magyar válogatott csatárát, Priskin Tamást csak az orvosi vizsgálat választja el attól, hogy a Videoton együttesében folytatja pályafutását. A 29 éves támadó szerződtetésének súlyos anyagi vonzata lehet azonban a Vidi számára, ugyanis Priskint élő szerződés köti a szlovák Slovan Bratislava együtteséhez.

Az 58-szoros válogatott csatárnak 2018. nyaráig szól a megállapodása a Slovan csapatánál, piaci értékét a mértékadó transfermarkt.de jelenleg 600 ezer euróra, azaz csaknem 190 millió forintra becsüli. A Rangadó.hu utánajárt, hogy ez az összeg mennyire tükrözheti a valóságot, a Videotonnak esetleg kevesebbet, vagy többet kell fizetnie Priskin játékjogáért.

– Priskin Tamás esetében a 600 ezer eurót abszolút reálisnak tartom, sőt, ennél talán még magasabb is lehet a piaci értéke – kezdte Illés Zoltán játékosmenedzser. – Olyan válogatott csatárról beszélünk, akiben minden mérkőzésen benne van a gól, ezért azon sem csodálkoznék, ha ez az összeg magasabb lenne. Biztos vagyok abban, hogy a Videotonnak elég komolyan a zsebébe kell nyúlnia. Azt gondolom azonban, hogy Kovács Zoltán nem nyúl mellé, mert tényleg Priskin az a támadó, akiben akár nemzetközi porondon is, bármilyen ellenféllel szemben benne van a gól. Éles szituációkat is el tud dönteni. Priskin Tamás a Videoton számára hatalmas erősítést jelenthet.

Olvasói sztorik