Légiósok

Olaszországban biztosak benne: Nagy kezdő lesz Bolognában

Minden nagy olasz sportoldal beszámolt az átigazolásról, és dicsérte a magyar középpályást.

Csütörtökön végleg lezárult a Nagy Ádám-saga. A Ferencváros középpályása az olasz Bolognát választotta, átigazolását bejelentették. A hírről természetesen minden nagyobb olasz hírportál beszámolt, volt, amelyik több cikkben is. Ezekből szemezgetett most a Rangadó.hu.

A Football Italia kiemeli, hogy Nagyot a Benfica, a Marseille és a Leicester is csábította.

A La Gazetta dello Sport már valamivel hosszabban is taglalja az átigazolást, szerintük a magyar válogatott játékosnak Diawara utódjává kell kinőnie magát (a 18 éves Amadou Diawara egyelőre a Bolognáé, de napokon belül távozhat, rendkívül keresett játékos). Hozzáteszik: Nagy klasszikus, minőségi belső középpályás, aki a védők előtt játszik és fantasztikusan lát a pályán. A 21 éves játékos a klub nyolcadik magyarja lett.

A Corriere dello Sport szerint a Bolognának Nagy személyében az egyik legtehetségesebb európai játékost sikerült leigazolnia.

A Corriere di Bologna is beszámolt a hírről. Tudni vélik, hogy Nagy évi 400 ezer eurós fizetést kap majd a piros-kékektől, akik már a torna előtt is érdeklődtek iránta. Kiemelik, hogy az Eb-n 90%-os pontossággal passzoló magyarnak remek rúgótechnikája van.

A Tuttosport sem feledkezett meg róla, ők nemes egyszerűséggel korosztálya egyik legjobb európai játékosának tartják.

A Tuttomercatowebnél Nagy az Eb egyik legérdekesebb meglepetésének számított, de megjegyzik, hogy fizikálisan még van hová fejlődnie. A technikája viszont megvan ahhoz, hogy Diawara örökébe lépjen. Ők egyébként a Bologna várható kezdőjébe is berakják a magyart. Tippjük: Mirante – Mbaye, Gastaldello, Oikonomou, Masina – Taider, NAGY, Donsah – di Francesco, Destro, KREJCI (nagybetűvel az új igazolások nevei vannak).

Az Il Resto del Carlino már egy kissé túlzó, 4-5 milliós vételárról tud és értesüléseik szerint a Nagy elődjének számító Diawara eladásával gondjai vannak a Bolognának, mivel a játékos a papírok aláírása előtt egész egyszerűen hazarepült Guineába. Egy másik cikkük szerint a korábbi ferencvárosi játékos vasárnap csatlakozhat a csapathoz.

A klub egyébként honlapján azt is megírta, hogy az átigazolás hivatalos bejelentését követően rövid időn belül 1000 új lájkot gyűjtött be Facebook-oldalán, melyek többsége Magyarországról származott. Az egyéb csatornákat – Twitter, Instagram – pedig ellepték a magyarok, akik mind „Sok sikert” kívánnak Nagynak.

Olvasói sztorik