Légiósok

Mervó: a következő szezonban is a Slask játékosa akarok lenni

A magyar játékos már el is kezdte a lengyeleknél a felkészülést, és bízik benne, hogy végleg maradhat.

Mervó Bence az idei év februárjában került a svájci Siontól a lengyel Slask Wroclaw együtteséhez kölcsönbe. A 21 éves játékosnak ez idő alatt sikerült megmutatni tehetségét, hiszen tíz mérkőzésen 4 gólt lőtt és egy gólpasszt jegyzett. A teljesítménye alapján pedig továbbra is számolnának vele a lengyelek, illetve a játékos is ott szeretné folytatni pályafutását, a Sionhoz azonban még szerződés köti.

– Elkezdtem Wroclawban már az alapozást, viszont az előző hétvégére kaptunk egy kis pihenőt, mert előtte kemény edzőtáborozás volt napi három edzéssel. A háttérben folynak a tárgyalások a jövőmmel kapcsolatban, remélhetőleg ott folytathatom a felkészülést, ahol elkezdtem, és természetesen a következő szezonban is a Slask játékosa akarok lenni – kezdte Mervó Bence a Rangadónak adott nyilatkozatát. – Bíztak bennem az előző évadban, illetve az elmúlt tíz napban is kemény edzések voltak, azt gondolom, nekem itt a helyem, de ez elsősorban a svájciakon múlik. Úgy tudom pénzt kér a játékjogomért a Sion, de így lehet, hogy végleg a Slask játékosa lehetek. Ügynökségem a CMG folyamatos kapcsolatban van mindkét klubbal. Remélem napokon belül megoldódik a dolog.

– Úgy gondolom, hogy amikor megkaptam itt a lehetőséget, tudtam vele élni, és tíz meccsen keresztül jó teljesítményt nyújtottam. Általában a korombeli játékosok, főleg center pozícióban keveset játszanak Európában, mert inkább a rutinosabb emberek kapnak szerepet, de nagyon örültem, hogy egy ilyen fizikailag is kemény bajnokságban, ahol nagy iram van, sokat tudok játszani. Rengeteg a néző, és egy nagyon nagy ugródeszka számomra ez a liga. Elégedett vagyok mindennel, egy jó mentalitású országba kerültem, a klub dolgozói és a játékosok is nagyon jófejek. Minden pozitívum volt eddig a csapatnál. Az edzők is nagyon szeretnék, ha itt maradnék. Azt gondolom, ugyanúgy folytatnám a szezont, azaz sok lehetőséget kapnék a következő szezonban is, amelyben azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy bajnokok akarunk lenni – zárta a nyilatkozatát Mervó Bence.

Olvasói sztorik