Légiósok

“Külföldre igazoltam, de a csapatnál még a bemondó is magyar”

Az NB I-ben nem gondolkodott, lengyel lehetőségei viszont lettek volna a Dunaszerdahelyre szerződő Vida Kristophernek.

Ahogy azt korábban megírtuk, Vida Kristopher öt év után elhagyta Hollandiát, és a De Graafschap csapatától Dunaszerdahelyre, a szlovák bajnokságban szereplő DAC együtteséhez igazolt.

– Mindenképpen szerepet játszott a csapat “magyarsága” abban, hogy ideszerződtem. Sokat voltam távol, jól esik közelebb kerülni az otthoni közeghez, tetszik, hogy noha a csapat jogilag Magyarországon kívül van, de még a bemondó is magyar, és a gárda szurkolóiról készült videók is nagyon megfogtak. Természetesen nagyon más lesz itt, mint Hollandiában, az elején biztos furcsán fogom érezni magam, hiszen az ott töltött öt év nem múlik el nyomtalanul – de nem sajnálom, hogy távoztam.

– Mentálisan erős játékosnak tartom magam, de az elmúlt fél év engem is megviselt, kicsit meg is tört – folytatta Vida. – Nem csak a mellőzöttségről van szó, a sérülésem után kikerültem a rotációból, ez rövid ideig benne van a pakliban. De amikor lehetőséget kaptam, és jól teljesítettem, akkor sem számított rám az edző a következő meccseken. Főleg a bajnokság végén és a rájátszásban voltak ilyen szituációk, ezeket nagyon nehezen viseltem. Kaptam ugyan új ajánlatot a csapattól, de csak rövidtávra szólt, és finoman fogalmazva sem volt visszautasíthatatlan, így a mellőzöttség mellett ez is közrejátszott a távozásomban. Voltak más ajánlataim, főleg Lengyelországból, de a DAC-ot körülvevő légkör döntő tényező volt. Holland és magyar lehetőségeken nem gondolkodtam. Arról, hogy Hollandiában miért nem akartam maradni már beszéltem, Magyarországra pedig egyszerűen még nem akartam visszatérni, külföldön akartam focizni – mondta a korosztályos válogatott játékos.

Vida annak ellenére nem akart tehát hazaigazolni, hogy a magyar válogatott sikerei előtt megemeli a kalapját.

– Természetesen követtem a válogatott szereplését az Európa-bajnokságon, nagyon örültem a srácok sikerének, akiket jól ismerek, azoknak gratuláltam is telefonon. Külön öröm volt nézni gyerekkori barátom, Nagy Ádám teljesítményét, fantasztikusan játszott! Emellett jó volt látni azt is, hogy a szurkolók ennyire támogatják a csapatot, szerintem nagyon sok erőt adtak a fiúknak, nélkülük valószínűleg nem szerepeltek volna ilyen jól. A meccsek? Legjobban a portugálok elleni találkozó tetszett, míg a belgák ellen a korán bekapott gól megváltoztatta a játék képét, a kieséses szakaszban ilyenkor kényszerhelyzetbe kerülsz, menni kell előre, és ez lett a csapat veszte – zárta interjúját Vida Kristopher.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik