Légiósok

„Ősszel többet játszom majd!” – ígéri Balogh Norbert

Itthon pihen a Palermo légiósa.

Bár a Palermo magyar szinten rengeteg pénzt, 2,2 millió eurót csengetett ki a Debrecen fiatal csatáráért, Balogh Norbertért, egyelőre olyan, mintha az ablakon dobták volna ki: a magyar támadó csak négyszer játszott a tavasszal a bennmaradásért folytatott harcot sikerrel vevő szicíliaiaknál.

A nyári szabadságát töltő Balogh most Magyarországon tartózkodik és a dehir.hu stábja készített vele hosszabb interjút.

– A csapattal az alapozásom július 10-én kezdődik, nagyjából hetedikéig lehetek majd itthon. Palermóban most körülbelül 35 fok van, úgyhogy a felkészülést hűvösebb éghajlaton ejthetjük meg, bár még nem tudom, pontosan hol. Az edzéseket jövő héten itthon kezdem el – mondta Balogh, majd hozzátette: eredetileg egyénileg dolgozna, de tervezgeti azt is, hogy egy rövid időszakra beáll a Loki játékosaihoz.

– A tavasz egy tanulóidőszak volt számomra Palermóban. 20 évesen belecsöppentem ebbe a világba. Mindenki azt hiszi, könnyű a focistáknak, pedig ez nem igaz, de végül be tudtam illeszkedni. Nem igazán tudtam kezdetben kommunikálni a csapattársaimmal, de segítőkészek voltak. Ha valamit mondtam, nevettek, bár úgy voltam vele, hogy ez már jó – vallotta be a támadó.

– Az első olaszországi edzésem végén volt egy kis játék nagypályán, a második félidőben álltam be. Próbáltak direkt rám játszani, kerestek a labdával. Szerencsére sikerült is jó pár gólhelyzetet teremtenem, így a végén odajöttek hozzám és lepacsiztak. Ekkor megnyugodtam, hogy nem lógok ki – értékelt a csatár.

– A második edzésen kispályán játszottunk. Bevetettem néhány cselt, elvittem egy-két ember mellett, de amikor legközelebb arra jártam, már vitték a lábamat is, majd szóltak, hogy álljak fel. Megtanítottak, hogy maximum egy trükk fér bele, aztán passzolni kell – vallotta be a volt debreceni támadó, aki elmondása szerint sokat köszönhet a Lokinak, de egyelőre nem térne vissza.

– Szerintem az nem jó, hogy ha egyet visszalépek és aztán térek vissza Palermóba. Onnan már csak egyre feljebb kell mennem! A Debrecennél is egy jó felkészülést követően tudtam stabil csapattag lenni, most az olaszokkal megyek edzőtáborozni és bízom benne, hogy újra hasonló lesz a forgatókönyv, így az ősszel többet játszom majd – fogalmazott Balogh.

Bernd Storck elsősorban a légiósokra építi a magyar válogatottat, ez alapján akár Balogh Norbert is szerepet kaphatott volna az Eb-n, de a bővebb keret összetartásán túl nem igazán került szóba a neve.

– A kapitánynak van egy elég szigorú elképzelése, én ebbe talán nem férek bele, de mivel eddig minden húzása bejött, nincs okunk kételkedni benne – mondta szűkszavúan a csatár.

Olvasói sztorik