Légiósok

Balogh Norbert: egy hosszabb vereségsorozat után nem volt tanácsos kimennünk egyedül az utcára

A Palermo támadója értékelte az elmúlt fél évet, és a szicíliai szurkolókról is szót ejtett.

Balogh Norbert, a DVSC ex-csatára fél éve szerződött az olasz Serie A-ban szereplő Palermo csapatához, és végül nagy nehezen sikerült kiharcolniuk a bennmaradást. A magyar csatár egyelőre nem kapott túl sok bizonyítási lehetőséget az új csapatában, az elnök, Maurizio Zamparini azonban folyamatosan dicséri őt, és biztos benne, hogy Európa legjobb centere lesz Baloghból.

– Az elnök urat nagyon tisztelem és nem azért, mert ilyen nagy szavakkal illetett. Azért nagy szavak ezek, mert korábban olyan futballisták is megfordultak a klubnál, mint Edinson Cavani vagy Paulo Dybala. Mindketten a Palermóból indultak el a világhírnévig. Nagyszerű csapat a szicíliai gárda, annak ellenére, hogy most csak nagy küzdelemben sikerült kiharcolnunk a bentmaradást. Amikor télen kiszerződtem, nem volt jó passzban az együttes, élet-halál harcot vívott, ez is hozzájárult ahhoz, hogy kevesebb lehetőséget kaptam. Remélem azonban, hogy én vagyok a jövő, folyamatosan játszani fogok majd és akkor talán be tudom váltani azokat a reményeket, amelyeket hozzám fűzött az elnök – idézi a boon.hu a játékos Hajdú-Bihari Naplónak adott nyilatkozatát. A közel kétméteres támadó aztán arról is beszélt a lapnak, hogy mennyire váltotta be az elmúlt félév az olaszországi reményeket.

– Úgy vélem, nagyon sokat tanultam ez alatt az idő alatt, a tanulság, hogy erősebbnek kell lennem mentálisan. Az elején előfordult, hogy mélyen voltam lelkileg, amiért nem játszottam. De később összeszedtem magam, több játékostársammal is beszélgettem erről, fejben összeraktam, hogy ez most egy tanulási időszak. Figyeltem a többiek játékát, a csatárok mozdulatait, igyekeztem ellesni, mit várnak el a csapat érdekében tőlem. Azt gondolom, a tavasz végére, ha nem is csúcsra járattam magam, de kezdtem elkapni a ritmust és a nyári felkészülés arra fog szolgálni, hogy odakerüljek a kezdőcsapat közelébe – folytatta Balogh.

A 20 éves csatár elmondása szerint Olaszországban nagyon szeretik az agresszív játékot, és az olyan fokú agresszivitás, amelyet kint elvárnak egy focistától, benne eddig nem volt meg. Ezen próbál változtatni, ezt a keménységet kell most elsajátítania elsősorban. Balogh aztán a szícíliai közegről, és a szurkolókról is mondott néhány szót.

– Mentálisan jobban „egyben vannak” a futballisták. Mindent alárendelnek a focinak, látom ahogyan étkeznek, ahogyan elegendő pihenést biztosítanak maguknak. A szurkolók rendkívül fanatikusak, meg vannak őrülve a labdarúgásért, az ötéves kisfiútól az ötvenes, hatvanas hölgyekig. Elképzelhetetlen, ott mennyire odavannak a csapatukért! De ez ellenkező előjellel is működik: ha a gárdának nem megy, akkor keményen megkapjuk a magunkét, tehát elvárások is vannak. Ha rosszul szerepel a csapat, akkor nem azt mondják: á, én nem megyek ki ezek miatt, hanem kijönnek és kapunk hideget-meleget. Egy hosszabb vereségsorozat után nem volt tanácsos kimennünk egyedül az utcára, mert durva atrocitásba is belefuthattunk volna.

Zárásként megemlítette, hogy a bajnokság végén, amikor bent maradtak, kicsit felszabadultabban vághatott neki a városnak. Elismerte, hogy nem sikerült túl jól az elmúlt fél éve, de tanuló időszaknak fogja föl a maga mögött hagyott időszakot. Amikor visszamegy júliusban a csapathoz, egy remek felkészülést akar elvégezni, és onnantól már csak rajta fog múlni, miként tudja magát beverekedni a csapatba.