Légiósok

Németh: a pályán Ronaldo is csak egy játékos

A támadó hisz abban, hogy a magyar válogatott bejuthat az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszába.

A Sporting Kansas Citynél zárt parádés szezonja után a tavasszal a katari Al-Garafa együttesében szerepelt Németh Krisztián, aki helyet kapott a magyar válogatott Európa-bajnoki keretében is, és már Franciaországban készül a nemzeti együttessel. A 27 éves, U20-as vébé-bronzérmes támadó a katari bajnokság hivatalos honlapjának adott interjújában elmondta, a válogatott büszkévé fogja tenni hazánkat a kontinensviadalon.

– Magyarországnak nagyon gazdag a futballtörténelme, és nagyon fontos, hogy ez a szemünk előtt lebegjen – kezdte Németh Krisztián a qsl.com-nak. – A labdarúgásunk dicsőséges múltja is motivál minket, hogy elérjük a kitűzött célunkat az Európa-bajnokságon.

A magyar csatárt arról is faggatták, vajon milyen lesz szembenézni a velünk egy csoportban lévő portugálok világsztárjával, Cristiano Ronaldóval.

– Nagyon tisztelem Ronaldót, de a pályán ő is csak egy ugyanolyan játékos, mint bárki más. Ha egy ilyen nagyszerű ellenféllel kerülök szembe, az csak pluszmotivációt ad, hogy még jobban csináljam a dolgomat. Az Európa-bajnokságon mindannyian meg akarjuk mutatni, hogy mit is tudunk valójában.

Németh Krisztián hisz abban, hogy a magyar válogatott bejuthat az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszába.

– Ausztria ellen szereznünk kell egy pontot, és az lenne az ideális, ha Izlandot legyőznénk, szerintem ez reális cél lehet. Utoljára találkozunk a portugálokkal, és bármi megtörténhet. Kis szerencsével továbbjuthatunk a csoportból.

Olvasói sztorik