Légiósok

„Liverpool és a Premier League esélytelen, irány a másodosztály”

Bogdán Ádám újabb válaszút előtt; megkérdeztük Kele János angolfoci-szakértőt, hogyan alakulhat a magyar kapus jövője.

Nagy valószínűséggel újabb változás következik be a magyar kapus, Bogdán Ádám karrierjében, hiszen csapata, a Liverpool nemrégiben leigazolta a Mainz hálóőrét, Loris Kariust. Az előző idénybeli néhány komoly hibája miatt pedig szinte borítékolható, hogy nem számolnak komolyan honfitársunkkal, a harmadik, vagy negyedikszámú poszton pedig felesleges lenne maradnia. A Rangadó.hu arról kérdezte az angolfoci szakértőjét, Kele Jánost, a Britannia-blog szerzőjét, hogy van-e esély arra, hogy a Liverpoolban vagy másik első osztályú angol együttesben maradjon Bogdán.

– Erre egyszerű a válasz: szerintem nincs esély arra, hogy a Liverpoolban vagy másik Premier League-szereplőnél szóhoz jusson, de ezt maga Bogdán Ádám is tudja. Valószínűleg most visszalépés következik a karrierjében, hiszen Karius leigazolásával megvan a két kapusa a szezonra a Poolnak. A sorban még előtte áll Ward is, aki a tavasszal nagyon jól ragadta meg azt a lehetőséget, amit Ádám korábban nem. Hároméves szerződése még van a klubbal, valószínűbbnek tartok egy kölcsönadást, de nem látom esélyét annak, hogy az első osztályban maradjon – nyilatkozta honlapunknak Kele János.

A második vonal nem ismeretlen a kapus számára, hiszen a Bolton erőssége volt ebben az osztályban több éven keresztül, és az ott nyújtott teljesítménye alapján hívta fel magára a Liverpool figyelmét is. A kérdés, hogy jót tenne-e neki a visszatérés, vagy másik országban kellene szerencsét próbálnia?

– A Championshipben biztosan van olyan együttes, amelyiknek tudna segíteni. A másodosztályban van még tisztelete, hírneve, és tisztában vannak a képességeivel, ezáltal egy reális opció lehet neki. Annak nem lenne sok értelme, hogy a padon ücsörögjön egy másik PL-csapatban, vagy a keretbe kerülésért küzdjön. A tabella elején és a tabella végén is nagyon elterjedt az a felfogás, hogy két komoly kapusa van egy gárdának. Egy ilyen szezon után azt sem tartom valószínűnek, hogy más topbajnokságba eligazoljon, hiszen a Liverpool teljesítményére mindenki odafigyel, és elég nagy publicitást kapott Ádám rossz formája. Külföldön nem igazán ismerik, nem tapasztalták testközelből a boltoni teljesítményét, csak az utóbbi hónapok történéseit.

– Nagyobb esélyt adnék arra, hogy Angliában marad, hiszen nagyon szereti az országot és az angol focit is. Szerintem egy másodosztályú csapat fog következni a karrierjében, de kétlem, hogy ezt tragédiaként élné meg – mondta el várakozásait a blogger.

Olvasói sztorik