Légiósok

Újabb liverpooli magyar térhet haza – a Haladás és a Diósgyőr is hívja

Polgár Kristóffal nem hosszabbítanak, három év után távozik Angliából.

Polgár Kristóf egyike azoknak a magyar futballistáknak, akiknek lehetőségük adódott a liverpooli akadémiát megjárni. A 19 éves hátvéd 2013-ban az MTK-tól szerződött Angliába, de 3 év után hamarosan már máshol kamatoztathatja ott megszerzett tapasztalatait. Hogy melyik klubcsapatnál lép legközelebb pályára, még kérdéses.

– A Liverpool utánpótlásrendszerének mely szintjén szerepelt idén?

– Az U21-ben, akikkel a tabella közepén végeztünk. A felnőtt csapatból is sokan visszajátszottak hétről hétre, így a fiatalok – köztük én is – nem tudták megmutatni képességeiket. A liverpooli kaland véget ér, de szerencsésnek érzem magam az itt töltött időért, mert rengeteget fejlődtem, tanultam. Bizakodva várom, hogy mit hoz a jövő.

– A Rangadó.hu értesülései szerint Magyarországról a Haladás és a Diósgyőr is érdeklődik ön iránt. Igaz ez?

– Így van, ezt meg tudom erősíteni. Mindkét csapat megkeresett, aminek nagyon örülök, de külföld felé is tekintgetek.

– Kivár az ajánlatra?

– Igen, ameddig tudok, de szorít az idő, hiszen lassan kezdődik a felkészülés. Hollandiából és Németországból vannak első és másodosztályú klubok, amelyek érdeklődnek irántam, valamint kelet-európai országok csapataitól is érkeztek megkeresések.

– Az elmúlt évek során rengeteg magyar játékos fordult meg a Liverpool utánpótlásában, de a felnőtt csapatban egyikőjük sem tudott bemutatkozni. Hogyan tekintenek hazánk fiaira odakint?

– Nagyon nehéz áttörni az U21 és a felnőtt csapat közötti gátat. Nem szabad bukásnak elkönyvelni, ha nem sikerül a bemutatkozás, hiszen a Liverpoolról beszélünk. Sajnos az elmúlt pár évben kevesebb magyar fiatal fordult meg a csapatnál, de bízom benne, hogy a jövőben ez másképp lesz.

Olvasói sztorik