Légiósok

Gyurcsó Ádám: tudtam volna segíteni a válogatottnak

Az Európa-bajnoki keretből kimaradó 25 éves szélsőnek tiszta a lelkiismerete.

Kapcsolódó cikkek

Mint ismert, Bernd Storck szövetségi kapitány kedden jelölte ki a magyar válogatott végleges utazó keretét a franciaországi Európa-bajnokságra. Az utolsó pillanatban kimaradók közül talán Gyurcsó Ádám neve volt a legmeglepőbb. A lengyel Pogon Szczecin villámgyors szélsője a Rangadónak nyilatkozott érzéseiről.

– A legfontosabb, hogy tiszta a lelkiismeretem, úgy érzem, hogy mindent megtettem, amikor bizonyítani kellett – kezdte Gyurcsó Ádám. – Úgy gondolom, hogy jól játszottam az Elefántcsontpart elleni mérkőzésen, éltem a lehetőséggel. Az edzéseken és az egymás közötti játékoknál is kihoztam magamból a maximumot. Tudtam volna segíteni a válogatottnak az Európa-bajnokságon. Természetesen van bennem csalódottság, és rosszul esett a döntés, hiszen mindig a legjobb tudásom szerint próbáltam teljesíteni. Szerettem volna ott lenni Franciaországban, de ez most így alakult.

– A nyilvános keretszűkítés napján ebéd előtt hívott külön a szövetségi kapitány, hogy elmondja a gondolatait, akkor már sejtettem a miértjét – folytatta a 13-szoros magyar válogatott szélső. – Az biztos, hogy nagyobb esélyem lett volna bekerülni, ha a tavaszi selejtezőkön ott lettem volna, és többet tudtam volna megmutatni magamból. Ennek ellenére a tavasszal a klubomban folyamatosan játékban voltam, elegendő meccs van a lábamban. Úgy érzem, hogy amikor lehetőséget kaptam, éltem vele. Olyan visszajelzéseket kaptam, hogy jól ment a játék, és én is jól éreztem magam a pályán. Valahol belül éreztem, hogy kevesebb esélyem van bekerülni, mint a játékosok nagy részének, de sokkal könnyebb feldolgozni a döntés azáltal, hogy tényleg mindig kihoztam magamból a maximumot. Rajtam nem múlott semmi.

A 25 éves futballista elárulta, szerinte mi lehet a magyar válogatott nagy fegyvere a kontinensviadalon.

– Nagyon jó volt a hangulat az edzőtáborban. Azt gondolom, hogy a lehető legjobban összekovácsolódott a társaság, és ez még sokat érhet az Európa-bajnokságon. A nehezebb pillanatokban is tudnak egymásért harcolni a srácok, és így jól jöhetünk majd ki a holtpontokból. Ezt kamatoztatnia kell a válogatottnak Franciaországban.

Olvasói sztorik