Légiósok

Bogdán biztos benne, hogy visszalépés következik a karrierjében

„Ezután biztos nem a Real Madrid fog leigazolni” – mondta. De továbbra is légiós maradna a Liverpool kapusa, aki sokkal erősebb lett az elmúlt szezonban.

Bogdán Ádám úgy véli, minden negatívumával együtt hatalmas élmény volt számára a Liverpoolnál eltöltött legutóbbi idénye, és semmit nem tenne másképp. Pedig időközben nemcsak a Liverpool kapujából, hanem a válogatott keretéből is kikerült – utóbbiból azért, mert nem akart negyedik számú kapusként edzőtáborozni Bernd Storck együttesével. A 28 éves labdarúgó biztos abban, hogy visszalépés következik a karrierjében, vannak tervei – írja interjújában az Origó.

A többi között szóba került, hogy miért maradt ki a válogatott keretből, amire Bogdán a következőt válaszolta:

– Az történt, hogy fölhívott a kapitány, és azt mondta, én lennék a keret negyedik számú kapusa, vagyis nem utazok az Eb-re, hiszen ott csak három kapus lehet. Meghívott ugyan az edzőtáborba, de én úgy láttam, nincs értelme elutaznom, hiszen a keretben nincs versenyhelyzet, már eldöntött tény, hogy melyik három kapus utazik – mondta Bogdán, akinek azonban továbbra is fontos a válogatott, és ha klubcsapatában megkapja a lehetőséget, akkor bízik benne, hogy ismét számít majd rá a kapitány.

Egyelőre úgy tűnik viszont, hogy ez a klubcsapat nem a Liverpool lesz. Az együttes a Mainz kapusát, Loris Kariust szerződtette nemrég, a sajtó pedig ismét Bogdán távozását vetítette előre.

– A liverpooli igazolások nem azt sejtetik, hogy velem fog kezdődni az összeállítás az első bajnokin, de tény, hogy három évig még érvényes a szerződésem. Az a célom, hogy védjek, ennek megfelelően kell egy olyan megoldást találni, amellyel mindenki elégedett lesz. Nyitott vagyok mindenre. Régóta szerepelek Angliában, így sokkal több lehetőségem van az országon belüli váltásra, hiszen itt ismernek. Mivel más a stílusuk az itt védő kapusoknak, nem véletlen, hogy Angliából ritkán kerül bárki Spanyolországba vagy Németországba, hacsak nem onnan érkezett.

Szóba került a hazaigazolás is. A magyar kapus vágyódik haza, de maga az NB I nem vonzza.

– Ez érdekes, foglalkoztat a gondolat, hogy hazaköltözzek, a szívem hazahúz, mert szeretek itthon lenni, és fájó, amikor vissza kell utaznom. De az eszem meg azt súgja, hogy képes vagyok magasabb színvonalon játszani még egy ideig. Inkább az itthonlét vonz, nem az NB I.

Ha nem haza, akkor egy kisebb csapatba – merült fel a kérdés.

– A Liverpoolnál megtettem mindent, hogy működjön a történet, és rengeteget fejlődtem, de ezután biztos nem a Real Madrid fog leigazolni. Vissza kell lépni, és lehet, ez jó hatással lesz a karrieremre – tette hozzá Bogdán Ádám, aki bízik benne, hogy a magyar csapat tovább tud jutni a csoportjából az Európa-bajnokságon.

A teljes interjú ide kattintva érhető el.

Olvasói sztorik