Légiósok

Minden idők legnagyobb költségvetésű Hertháját építheti Dárdai

Több mint százmillió euróval kezdik a következő szezont.

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC 124 éves fennállásának legnagyobb költségvetésével, több mint 100 millió euróval (31.6 milliárd forint) kezdi meg a következő bajnoki idényt.

A berlini klub, amely tavaly még a kiesés elkerüléséért küzdött, most pedig hetedikként zárt a Bundesligában, a legutóbbi szezont 88.5 millió eurós költségvetéssel teljesítette.

– Ez egy mérföldkő a Hertha életében – nyilatkozta hétfőn Ingo Schiller, az egyesület gazdasági vezetője. A berliniek 102.3 millió euróval képzelik el a 2016–2017-es idényt, a költségvetési tervet hétfő este mutatják be a közgyűlés tagjainak.

A játékosaira 40 millió eurót tervez költeni a Hertha, amely átlagosan 49 950 nézővel, valamint az Európa Liga csoportkörének és a Német Kupa harmadik fordulójának elérésével számol.

A televíziós közvetítési díjak elosztásának rangsorában a berlini klub a tizenegyedikről a hetedik helyre jött fel, s Ingo Schiller kijelentette: az, hogy pontosan mennyi pénzt szánnak majd futballisták szerződtetésére attól függ, hogy bejutnak-e az EL csoportkörébe.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!