Légiósok

Priskin-góllal mentett pontot a Slovan

Pénteki légióskörkép: a 92. percben büntetőből volt eredményes a válogatott meccséről hiányzó támadó; magyar gól a német másodosztályért.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Priskin Tamás 92. percben szerzett tizenegyes-góljával játszott 2-2-es döntetlent a Slovan Bratislava a szlovák élvonal utolsó, 33. fordulójában. A bajnoki ezüstérmes együttes a Podbrezovát fogadta. A sérülése után immár teljes munkát végző magyar támadó végig a pályán volt; csapata négy nyeretlen meccsel zárta le az idényt.

A német másodosztályba jutásért osztályozót vív Nagy Dániel csapata, a Würzburger Kickers. A magyar játékost a 70. percben becserélő együttes a hazai első mérkőzésen 2-0-ra nyert az MSV Duisburg ellen – a 80. percben a magyar játékos szerezte a csapat második, megnyugtató előnyt jelentő gólját.

Adorján Krisztián kiütéses győzelmet ünnepelhetett a pályán csapatával, a Novarával az olasz másodosztály utolsó, 42. fordulójában. A Modenát 4-0-ra verő együttes a nyolcadik, még éppen osztályozót érő helyen zárt, így a rájátszásban folytatja, és harcolhat a Serie A-ba kerülésért. A magyar légióst a 81. percben cserélték be. A Tamás Krisztiánt nélkülöző Spezia 0-0-t játszott az Ascoli ellen, így hetedik lett – szintén a rájátszásba jutott a csapat.

Olvasói sztorik