Légiósok

Párját ritkító Nikolics-rekordra bukkantunk

15 ellenfél, 28 gól. A Legia magyar válogatott támadója egyetlen rivális csapatnak sem kegyelmezett.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu is beszámolt róla, hogy Nikolics Nemanja, a Videoton korábbi, a magyar válogatott és a Legia Warszawa jelenlegi támadója minden létező díjat besöpört a lengyel bajnokság idény végi díjátadóin.

Az Ekstraklasa 2015-16-os szezonja során 28 gólos csatár azonban mindezek mellett még egy olyan rekordot is felállított, amiről talán ő maga sem tud, és amely tényleg párját ritkító bármely bajnokság gólkirályai között: a 16 csapatos lengyel élvonal összes együttese ellen betalált.

Bizony. Nikolics 37 mérkőzésen lépett pályára, az utolsó nyolc együttes ellen kétszer, az első nyolc ellen háromszor, és ez elég volt arra, hogy minden gárda ellen ünnepelhessen. Minden meccset itt most nem emelünk ki, de Nikó gólgyártását a Slask Wroclaw elleni duplával kezdte; októberben triplázott a Cracóvia ellen; kétszer talált be az ősi rivális Lech Poznannak; egyszer az utolsó fordulókig éllovas Piast Gliwicének. Szinte hihetetlen.

Ráadásul ez nem is az idénybeli összes gólja volt tétmeccsen, hiszen további hat találatot – köztük egy mesterhármast – hintett el a szintén megnyert Lengyel Kupában, illetőleg kettőt az Európa Liga selejtezőiben. Egyedül a válogatottban nem volt eredményes, csak remélni tudjuk, hogy szezonját az Eb-n koronázza majd meg!

Olvasói sztorik