Légiósok

Szerződést érhet Vida gólja

A holland osztályozón gólt és gólpasszt szerző magyar csatár mellőzött játékosból hőssé vált.

Vida Kristopher remekül kezdte az idényt a holland De Graafschap csapatánál, de egy sérülés után tavasszal kiszorult a rotációból, csak perceket kapott. A bennmaradás szempontjából kulcsfontosságú, Maastricht elleni osztályozós párharc első mérkőzésén már nagyobb szerepet kapott, a visszavágón pedig igazi hőssé vált, góllal és gólpasszal vette ki a részét csapata 2-1-es sikeréből. A Rangadó.hu a szezonról, az ominózus meccsről és a jövőjéről is kérdezte a fiatal támadót.

– Összességében jó szezont zártam, ősszel tíz meccset is végigjátszottam kezdőként, aztán tavasszal a sérülésem után már nem kaptam sok lehetőséget a bizonyításra, sokszor csak pár percet, vagy egyáltalán nem is játszottam. Most az odavágón húsz percre álltam be, hétfőn pedig már a kilencedik percben pályára léptem – az edző szólt, hogy menjek el melegíteni, egy oda-visszát futottam a pálya szélén, és álltam is be. Kicsit hidegen kerültem pályára, de azt hiszem sikerült jó teljesítményt nyújtanom.

– Hogy miért pont most, a szezon legkritikusabb szakaszában vetett be újra az edzőm? Jó kérdés, de azt hiszem, ehhez a tavalyi rájátszásban nyújtott meghatározó játékomnak is lehet valami köze. Talán ott volt a mester fejében, hogy rám számíthat ezekben a pillanatokban, nem tudom. Mindenesetre eszébe juthatott volna hamarabb is, a tavasz folyamán – mondta Vida Kristopher.

A 20 éves magyar csatár jövője egyelőre kérdéses, a De Graafschapnál még nem döntöttek a folytatásról. Vida szerint a hétfői teljesítménye új helyzetet teremthet, de a találatot első sorban saját lelkivilága miatt érzi fontosnak:

– Ez a gól nagyon fontos számomra. Nem titok, hogy a tavaszi mellőzésem során nem én voltam a legboldogabb ember a világon, és ez most hatalmas mentális lökést adott nekem. Emellett persze a jövőm szempontjából is fontos lehet a gól, egyrészt talán megváltoztatja a csapat álláspontját, amely eddig nem hosszabbította meg a szerződésemet, másrészt lehetőséget adhat arra, hogy pályára lépjek és ismét megmutassam magam a Go Ahead Eagles elleni következő körös párharcban.

– Úgy gondolom, kellően jók vagyunk ahhoz, hogy a tavalyi osztályozóhoz hasonlóan ismét legyőzzük a Sasokat, és megőrizzük az első osztályú tagságunkat. Ehhez mindenekelőtt csapatként kell működnünk, ahogy tettük azt eddig is, nem egyéni villanásokkal, hanem összetartó csapatjátékkal érhetjük el ezt a sikert – zárta szavait Vida.

Olvasói sztorik