Légiósok

Dárdai optimálisnak tartja a hetedik helyezést

Évet értékelt, és a jövőről is beszélt a Hertha magyar edzője.

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC a hétvégén a Bundesliga záró fordulójában gólnélküli döntetlent ért el a Mainz otthonában. Ez az egy pont pedig azt jelentette, hogy a berliniek a hetedik helyen végeztek a bajnokságban, így pedig selejtezőt kell játszaniuk az Európa Liga-főtáblára jutáshoz.

– Az elmúlt találkozókon nem voltunk elég agresszívak, de Mainzban végre újra ismét azt a Herthát láttam a pályán, amelyet az első fordulótól. Mi irányítottunk a meccset, a fiúk pedig megmutatták, hogy tudják kezelni a nyomást, sok helyzetünk volt, kicsin múlott csak a győzelmünk. Az összegyűjtött ötven pont azonban nagyon sok, elégedettek lehetünk az idei szezonban nyújtott teljesítményünkkel. Egész Németország azt mondta, hogy ki fogunk pukkadni, és nem érünk el jelentős eredményeket, azonban a csapat és az edzői stáb egyáltalán nem gondolta így – értékelt a magyar edző.

– Ha őszinte akarok lenni, akkor ez számunkra az optimális helyezés. Pozitívuma is van annak, hogy selejtezőket kell játszanunk, például ha ezeken a mérkőzéseken a nyomás által nő az erőnk, és bejutunk a csoportkörbe, akkor abból nagyon sokat profitálhatunk. Korábban jellemző volt ránk, hogy sem a negatív, sem a pozitív nyomást nem tudtuk a helyén kezelni. Ezeket a szituációkat most magunk mögött kell hagynunk, és mentálisan meg kell erősödnünk – nézett a jövőbe az ex-szövetségi kapitány.

Dárdai Pál köztudottan szeret otthon a kertjében dolgozni, ezért a növényekkel is összefüggésbe hozta a Hertha idei szereplését.

– A tölgy nagyon hosszú gyökereket ereszt, így nem dől ki a viharban. Most nekünk is vannak már ilyen gyökereink, a tölgyünk viszont még kicsi, a közeljövőben azonban nőni fog – mondta Dárdai a Berliner Kuriernak.

Olvasói sztorik