Légiósok

Kiesett a spanyol élvonalból Megyeri csapata

Vasárnapi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Nikolics Nemanja bajnoki címet ünnepelhet a lengyel bajnokságban.

Bogdán Ádám ismét védett a Premier League-ben.

Megyeri Balázs csapata, a Getafe 2-1-re kikapott a Betis vendégeként a spanyol bajnokság utolsó fordulójában, így a Vallecano és Gijon győzelme miatt búcsúzott a Primera Divizionból. A magyar hálóőr a szezon utolsó bajnokiját is a kispadon ülve nézte végig.

Balogh Norbert csere volt, és nem lépett pályára a Palermóban, amely 3-2-re legyőzte a már kieső Veronát a Serie A utolsó fordulójában. A magyar csatár csapata a 16. helyen zárta a bajnokságot.
Az olasz harmadosztály osztályozóján az AC Pisa 3-1-re nyert a Maceratese ellen, így bejutott az elődöntőbe. Forgács Dávid a kispadról nézte végig csapata győzelmét. Szintén nyert a Vécsei Bálintot nélkülöző Lecce – utóbbi a Bassano ellen jutott tovább, így tovább harcolhat a másodosztályba jutásért.

Bőle Lukács csapata vereséggel folytatta a román élvonal osztályozó csoportját: a CSMS Iasit a Concordia győzte le 3-2-re odahaza. Bőle végig a pályán volt.

A német másodosztály utolsó, 34. fordulójában ismét Gulácsi Péter védte a második helyen biztos feljutóként záró RB Leipzig kapuját. Nem lett százszázalékos a magyar kapus mutatója: 1-0-ra kikapott a csapata az MSV Duisburg vendégeként. Kalmár Zsolt nélkül nyert kiesési rangadót az FSV Frankfurt a sérült Simon Krisztiánt nélkülöző 1860 München ellen. A frankfurti 2-1-es siker végül mégsem ért bennmaradást: a Duisburg győzelme azt jelenti, hogy a 17. helyen zárt a Frankfurt, így kiesett. Stieber Zoltán a kispadról nézte végig csapata, az 1.FC Nürnberg bajnokiját – 1-0-s sikert aratott az osztályozóra készülő, bronzérmes együttes.

Három vereség után újra győztesként hagyta el a pályát Sallói Dániel csapata, az észak-amerikai harmadosztályban (USL) szereplő Swope Park Rangers. Az együttes a Tulsa Roughnecks ellen nyert 2-1-re – a magyar játékos a hazai érettségi után visszatért, és az első gólnál ő adta a gólpasszt Tyler Pashernek, aki végül duplázott a meccsen.


Sallói gólpassza 0:35-től

Cikkünk a nap folyamán többször frissül!

Olvasói sztorik