Légiósok

Hülyét csináltak a védelemből, majd mattolták Bogdánt – VIDEÓ

Végre újra védhetett a Premier League-ben a magyar kapus.

Az angol Premier League utolsó, 38. fordulójában a Liverpool FC a West Bromwich Albion otthonában lépett pályára magyar idő szerint 16 órától. Mint honlapunk is beszámolt róla, a Pool magyar kapusának, Bogdán Ádámnak jó esélye volt rá, hogy a kezdőcsapatban kapjon helyet, ráadásul még inkább ezt erősítette, hogy szombaton elterjedt a hír: a csapat első számú kapusa, Simon Mignolet sérüléssel bajlódik.

Nos, Bogdán tényleg megkapta a lehetőséget a szezonzárón – az ő nevével kezdődött a Liverpool kezdőcsapata.

Bogdán – Flanagan, Skrtel, Lucas, Smith, Allen, Stewart, Brannagan, Ibe, Ojo, Benteke.

A találkozó 13. percében egy labdavesztést követően iramodott meg a hazai együttes, majd Salomon Rondon a rövid sarokba vágta a labdát Bogdán Ádám mellett. A gólra a 23. percben válaszolt a Pool: Jordon Ibe egyenlített.

Ezt követően már nem változott az állás, így 1-1-re végeztek a felek: a Pool így nyolcadik lett a tabellán, és a bajnoki eredményével nem harcolta ki a nemzetközi szereplést.

https://www.youtube.com/watch?v=7hTFkan0mT8

A Tottenham Hotspur nagy meglepetésre 5-1-re kikapott a már kiesett, és a 67. perctől emberhátrányban játszó Newcastle United otthonában. Ugyanakkor az Arsenal elsősorban a francia Olivier Giroud mesterhármasának köszönhetően 4-0-ra legyőzte a sereghajtóként kieső Aston Villát, így másodikként zárt a Premier League-ben.

A bajnok Leicester City 1-1-es döntetlent játszott az előző szezonban aranyérmes Chelsea otthonában.

A Manchester United-Bournemouth mérkőzést elhalasztották, mert egy gyanús csomagot találtak a nézőtéren, ezért a rendőrség kiürítette az Old Trafford stadiont. A tűzszerészek később ellenőrzött körülmények között felrobbantották a csomagot.

A góllövőlista élmezőnyébe tartozó játékosok közül ezúttal senki nem volt eredményes, így a Tottenham angol válogatott labdarúgója, Harry Kane végzett a rangsor élén 25 találattal.

Premier League, 38. (utolsó) forduló

Arsenal – Aston Villa 4-0 (1-0)

Chelsea – Leicester City 1-1 (0-0)

Everton – Norwich City 3-0 (2-0)

Newcastle United – Tottenham Hotspur 5-1 (2-0)

Southampton – Crystal Palace 4-1 (1-0)

Stoke City – West Ham United 2-1 (0-1)

Swansea City – Manchester City 1-1 (1-1)

Watford – Sunderland 2-2 (0-1)

West Bromwich Albion – FC Liverpool 1-1 (1-1)

A Manchester United – Bournemouth mérkőzést elhalasztották.

Az állás: 1. Leicester City 81 pont – bajnok, 2. Arsenal 71, 3. Tottenham Hotspur 70, 4. Manchester City 66, 5. Southampton 63, 6. Manchester United 63 (37 meccs), 7. West Ham United 62, 8. FC Liverpool 60

Olvasói sztorik