Légiósok

Mervóra már Guzmics csapata is figyel

A Wisla honlapja külön cikket szentelt a Slask Wroclaw magyarjának, akit a tavasz felfedezettjének tartanak a lengyelek.

Kedden az utolsó előtti forduló rajtol a lengyel élvonalban. Mint ismert, az Ekstraklasa felsőházát a 27 gólos Nikolics Nemanjával remeklő, kupagyőztes Legia Warszawa vezeti, mely szerdán lép pályára, és ha nyer a Lechia Gdansk ellen, akkor megnyeri a bajnokságot.

Az alsóházban is eldőlhet az elsőség: kedden a Guzmics Richárdot foglalkoztató, éllovas Wisla Kraków a második helyezett Slask Wroclawot fogadja az osztályozó csoport rangadóján. Magyar derbi lesz, hiszen utóbbi csapatot erősíti Gosztonyi András és az a Mervó Bence is, akit külön cikkében is kiemelt a Wisla-honlap a meccs előtt.

Mint írják, kétség nélkül a svájci Siontól kölcsönbe érkező Mervó a bajnoki tavasz felfedezettje Lengyelországban. 21 évesen nem csak, hogy vezéregyénisége lett a Wroclawnak, de mellette a magyar U21-válogatottban is kiválóan teszi a dolgát. A bajnokságban csupán nyolcszor jutott szóhoz, de ezeken a meccseken négyszer is bevette az ellenfelek kapuját, semlegesítése így kulcsfontosságú lehet a keddi bajnokin is – teszi hozzá a cikk, mely szintén megemlíti, hogy a Cracovia Kraków mellett a Legia is érdeklődik iránta (utóbbinál azonban nemrég cáfolták ezeket a híreket).

Végezetül kiemelik, Mervó nagy tehetséggel megáldott játékos, aki küzdeni akarásból is jelesre vizsgázott idáig. Utóbbi miatt akár az Európa-bajnoki szereplés is szóba jöhetne – ám azt maga Bernd Storck szövetségi kapitány szögezte le, hogy aki nem került be a bő keretbe (Mervó sem kapott meghívót), az nem lesz ott Franciaországban.

Olvasói sztorik