Légiósok

Vida csapata megkeserítette az Ajax életét

Vasárnapi légióskörkép: Gulácsi Péter kiszorult a Bundesligába jutó Lipcséből.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Nikolics Nemanja újabb góljáról itt számoltunk be. A magyar csatár 27. találatát jegyezte a lengyel élvonalban.

Forgács Dávid végig a pályán volt az AC Pisában, mely 1-0-ra kikapott a Pistoiese otthonában az olasz harmadosztály B-csoportjának utolsó fordulójában. A Pisa már korábban bebiztosította második helyét, így osztályozót játszhat.

Bogdán Ádám riválisa, Danny Ward sérülése miatt ismét helyet kapott az angol Premier League-ben szereplő Liverpool FC kispadján. A magyar kapus csapata 2-0-ra nyert a Watford ellen a 37. fordulóban.

A lengyel bajnokság rájátszásának ötödik fordulójában a Lovrencsics Gergőt és Kádár Tamást végig a soraiban tudó Lech Poznan 2-0-ra kikapott a Cracovia Kraków vendégeként, így maradt a hetedik helyen. A Gyurcsó Ádámot a szünetben lecserélő Pogon Szczecin sem járt jobban: 1-0-s vezetésről végül 3-1-re maradt alul a Zaglebie Lubin ellen, így továbbra is a hatodik helyen áll.

Vida Kristopher csapata, a De Graafschap számára nem volt tétje a holland bajnokság utolsó fordulójának, a vendég Ajaxnak azonban annál inkább. A sztárcsapatnak ugyanis csak a győzelem érhetett biztos bajnoki címet, az azonban nem jött össze, 1-1-gyel zárult a meccs, így a rivális PSV megelőzte, és megnyerte a pontvadászatot. A magyar támadóját a 91. percben pályára küldő házigazda készülhet az osztályozóra.

A 61. percben cserélték le Stieber Zoltánt a Nürnberg–St.Pauli német másodosztályú mérkőzésen. A magyar csatár győztes meccsen kezdett a 33. fordulóban: csapata 1-0-ra nyert, és biztos harmadik helyezettként osztályozót játszhat a feljutásért. Az utolsó előtti fordulóban biztosította feljutását Gulácsi Péter együttese, az RB Leipzig, mely a Karlsruhét győzte le 2-0-ra. A magyar kapus nélkül – Gulácsi csak a kispadon kapott helyet. Ahogy azt a német sajtó előrejelezte, Kalmár Zsolt kikerült az FSV Frankfurt keretéből, mely 1-0-s vereséget szenvedett a Düsseldorf elleni kiesési rangadón, így továbbra is az utolsó előtti helyen áll.

Balogh Norbert a kispadról követte csapata, a Palermo 0-0-s döntetlenjét a Fiorentina otthonában az olasz bajnokság (Serie A) 37. fordulójában. A Palermo ezzel elmozdult a kiesőhelyről.

Emberelőnyben szerzett góllal játszott 1-1-es döntetlent Megyeri Balázs klubja, a Getafe CF a spanyol élvonal 37. fordulójában. A magyar kapust ezúttal is a kispadra nevező együttes a Sporting Gijón ellen mentett pontot, így továbbra is a 17., éppen nem kieső helyen áll – a Gijón szintén 36 pontot gyűjtve 18. a tabellán.

A kispadon kapott helyet a sérülése után visszatérő Priskin Tamás a Slovan Bratislava rangadóján. A szlovák első osztály 31. fordulójában a második Slovan az éllovas Trencínt fogadta, és nagy pofonnal bukta el a bajnoki címet: 4-0-ra kapott ki. Priskin nem kapott lehetőséget a találkozón.

Olvasói sztorik