Légiósok

Mervóval a soraiban nyert a Wroclaw

Szombati légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A német Bundesliga magyarjainak felemás napja volt: Dárdai Pál csapata kikapott, így elúszott a BL; a Huszti Szabolcsot végig a pályán tudó Frankfurt legyőzte a Dortmundot, így nagy lépést tett a bennmaradásért, amit a Kleinheisler Lászlót nélkülöző Werder Bremen bánt. Szalai Ádám csereként jutott szóhoz a Hannoverben, szintén győztes meccsen.

Egy hazai pályán elért 1-1-es döntetlennel biztosította osztályozós helyét Nagy Dániel csapata, a Würzburger Kickers. Az együttes a német harmadosztály utolsó előtti, 37. fordulójában a Kiel ellen szerzett pontot, ezzel pedig biztosan a bajnokság harmadik helyén végez.

Egy 86. percben esett öngóllal 2-1-re nyert Mervó Bence és Gosztonyi András csapata, a Slask Wroclaw. A lengyel bajnokság alsóházának ötödik fordulójában Mervó csereként az 56. percben jutott szóhoz, míg Gosztonyi a pálya széléről követte a Termalica elleni meccset, melyet követően csapatuk második az alsóházban.

https://www.youtube.com/watch?v=ZLpSwt8qQe4

Tőzsér Dániel nélkül fejezte be a szezont a Queens Park Rangers, mely az angol másodosztály (The Championship) 46. fordulójában 1-0-ra verte a Bristol Cityt, így a 12. helyen zárt.

Adorján Krisztián a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a Novara 2-0-ra győzi le az Ascolit az olasz másodosztály negyvenedik fordulójában. A Novara a hatodik, rájátszást érő helyen áll. Vécsei Bálint szintén padozott a Leccében, mely 3-1-re nyert a Castelli Roma ellen a harmadosztály C-csoportjának utolsó, 34. fordulójában. A Lecce ezzel megszerezte a harmadik helyet, így osztályozót játszhat a feljutásért.

Olvasói sztorik