Légiósok

Kikapott a Dárdai-csapat, oda a BL-indulás

Gyakorlatilag behozhatatlan a Hertha hátránya a negyedik Mönchengladbach mögött. Bajnok a Bayern München.

Az utolsó előtti fordulót rendezték a német Bundesligában. A 33. körben Dárdai Pál csapata, az ötödik helyezett Hertha BSC a kiesés ellen harcoló Darmstadt ellen játszott hazai közönsége előtt.

A Herthának létfontosságú volt a három pont megszerzése, hiszen ezzel – illetve a riválisok meccseinek megfelelő alakulásával – visszavehette volna negyedik, Bajnokok Ligája-selejtezőt érő helyezését a tabellán.

A berliniek nem is lazsáltak, a 15. percben Vlagyimir Darida révén megszerezték a vezetést, azonban a 25. percben Jerome Gondorf egyenlített. A játékrészben több gól nem esett, így maradt az 1-1. A második félidőben megpróbálta javára fordítani a meccset a Hertha, de nem sikerült bevenni a Darmstadt kapuját. A feketeleves a meccs végén érkezett: Sandro Wagner a – meccs utolsó perceit emberhátrányban lejátszó – vendégeknek szerzett győztes gólt. Dárdai csapata 2-1-re kapott ki, így zsinórban hetedik bajnokiján maradt nyeretlen.

A BL-hely gyakorlatilag elúszott: a rivális Mönchengladbach legyőzte a harmadik Bayer Leverkusent, így három pontra növelte előnyét a tabellán. Egy forduló van hátra, de a rivális gólkülönbsége sokkal jobb, így irreális eredményeknek kellene születniük az utolsó fordulóban, hogy negyedik legyen a Hertha.

A hatodik helyre visszacsúszó Berlin számára ráadásul a többi meccs sem alakult túl jól: a Mainz nyert, így pontszámban beérte, és gólkülönbségének köszönhetően meg is előzte, míg a Schalke döntetlent játszott, így pontszámban szintén utolérte a tabellán.

A Bayern München legyőzte az Ingolstadtot, így bajnok, míg a második Borussia Dortmund a Huszti Szabolccsal felálló Eintracht Frankfurt otthonában kapott ki 1-0-ra. Huszti végig a pályán volt, egy sárga lapot is begyűjtött. Szalai Ádám a 76. percben lépett pályára a Hoffenheimet 1-0-ra legyőző HSV Hannoverben, míg Kleinheisler László kimaradt a Kölnben 0-0-t játszó Werder Bremenből, amely visszacsúszott az osztályozós helyre.

Bundesliga, 33. forduló

Hertha BSC – Darmstadt 1-2 (1-1)

Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund 1-0 (1-0)

Hamburger SV – VfL Wolfsburg 0-1 (0-0)

HSV Hannover – Hoffenheim 1-0 (1-0)

Ingolstadt – Bayern München 1-2 (1-2)

1.FC Köln – Werder Bremen 0-0

Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen 2-1 (1-1)

Schalke 04 – Augsburg 1-1 (0-0)

VfB Stuttgart – Mainz 1-3 (1-1)

A tabella élmezőnye: 1. Bayern München 85 pont, 2. Borussia Dortmund 77 pont, 3. Bayer Leverkusen 57 pont, 4. Borussia Mönchengladbach 52 pont, 5. Mainz 49 pont (46-42), 6. Hertha BSC 49 pont (42-42), 7. Schalke 04 49 pont (47-48)

Olvasói sztorik