Légiósok

Hertha: most már nyerni kell, nincs mese

A Darmstadt ellen minden esélye megvan a sikerre Dárdaiéknak; Bundesliga-csapat lesz Gulácsiékból?

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Alsóházi rangadót vív Guzmics csapata

Köteles László együttese, a KRC Genk a Waregem ellen játszik a belga élvonal rájátszásának hetedik fordulójában.

A Guzmics Richárdot is soraiban tudó Wisla Kraków a Jagiellonia ellen készül. A lengyel bajnokság alsóházát vezető Wisla a szintén 25 pontos riválisát fogadja.

Szombat – Kell a három pont a Herthának

A Bristol City elleni hazai bajnokival zárja az angol másodosztályt (The Championship) Tőzsér Dániel csapata, a Queens Park Rangers.

A lengyel bajnokság alsóházának ötödik fordulójában Mervó Bence és Gosztonyi András klubja, a Slask Wroclaw a Termalicával csap össze.

Utolsó előtti, 33. fordulójához érkezett a német Bundesliga. A Dárdai Pál vezette Hertha BSC a kiesés ellen menekülő Darmstadt ellen készül – odahaza szerezheti meg a BL-induláshoz elengedhetetlen három pontot. A bennmaradásért harcoló, Huszti Szabolcsot is foglalkoztató Eintracht Frankfurt a második Borussi Dortmunddal találkozik; a szintén bennmaradásért harcoló Werder Bremen – Kleinheisler László együttese – az 1.FC Köln vendége lesz; a már biztos kieső, Szalai Ádámot is soraiban tudó Hannover pedig a magyar csatárt kölcsönadó Hoffenheimet fogadja. A harmadosztály 37. fordulójában Nagy Dániel csapata, a Würzburger Kickers biztosíthatja osztályozós helyét a Kiel elleni bajnokin.

Az olasz másodosztály negyvenedik fordulójában az Adorján Krisztiánt is foglalkoztató Novara az Ascolival csap össze. A harmadosztály C-csoportjának 34. körében Vécsei Bálint klubja, a feljutásért harcoló Lecce a kieső Castelli Romanival találkozik.

Vasárnap – Bajnoki „döntőt” játszik Nikolics csapata

Az angol Premier League 37. fordulójában Bogdán Ádám együttese, a Liverpool FC a Watforddal mérkőzik.

Már biztos, hogy osztályozót játszik az élvonalban maradásért a Vida Kristopher fémjelezte holland De Graafschap. Az együttesre előtte még egy bajnoki vár: a listavezető, 81 pontos Ajaxot fogadja, mely nagy csatát vív a szintén 81 pontos PSV-vel a bajnoki címért.

A lengyel bajnokság rájátszásának ötödik fordulójában a listavezető, 37 pontos Legia Warszawa a szintén 37 pontos Piast Gliwiczét fogadja. Ha Nikolics Nemanja csapata nyer, úgy nagyon nagy lépést tesz a bajnoki címért. A Cracovia vendége lesz a Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő fémjelezte Lech Poznan, míg a Gyurcsó Ádámot is soraiban tudó Pogon Szczecin a Zaglebie Lubin ellen vív rangadót.

A német másodosztály 33. fordulójában Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig a Karlsruhe ellen biztosíthatja be feljutását. Stieber Zoltán klubja, az 1.FC Nürnberg öt ponttal van lemaradva két körrel a vége előtt Gulácsiéktól, így hiába győzi le a negyedik St.Paulit, ha a lipcseiek is nyernek, akkor marad az osztályozó a Nürnbergnek. Kalmár Zsolt klubja, az FSV Frankfurt a Düsseldorf ellen vív „hatpontos” kiesési rangadót.

Balogh Norbert együttese, a kiesés ellen harcoló Palermo az EL-indulás bebiztosításért pályára lépő Fiorentinával találkozik az olasz Serie A 37. fordulójában. A harmadosztály B-csoportjának 34. körében a Forgács Dávidot is soraiban tudó AC Pisa már biztos osztályozós csapatként várja a Pistoiese elleni bajnokit.

A Voluntari vendége lesz Bőle Lukács és csapata, a CSMS Iasi a román alsóház tizedik fordulójában.

Megyeri Balázs klubja, a Getafe CF szintén „hatpontos” kiesési rangadón lép pályára a Sporting Gijón ellen. A spanyol Primera División 37. fordulójában két 35 pontos csapat találkozik.

A svájci bajnokság 32. fordulójában a második helyezett Young Boyst fogadja Vanczák Vilmos klubja, a negyedik helyezett FC Sion.

Hétfő – Olasz II a végére

Tamás Krisztián együttese, a Spezia a Brescia ellen tehet egy újabb lépést a biztos osztályozós hely megszerzéséért az olasz másodosztály negyvenedik fordulójában.

Olvasói sztorik