Légiósok

A közelmúltban imádta a magyar játékosokat a Leicester

Sajnálhatjuk, hogy a bajnoki címnek egyetlen honfitársunk sem lehetett aktív részese. Pedig az utóbbi években…

Négy magyar futballista is megfordult a mostani sikerkorszak előtt Leicesterben, amely 2014-ben nyerte meg a másodosztályt és jutott fel a Premier League-be. Ott aztán tavaly csak az óriási hajrának köszönhetően tudtak bennmaradni, most hétfőn viszont két fordulóval a bajnokság vége előtt már bajnoki címet ünnepelhettek.

A legszomorúbb sors a négy magyar közül a válogatott kapusnak, Fülöp Mártonnak jutott, aki május 3-án, azaz kedden lett volna 33 éves. Tavaly novemberben halt meg.

Ahogy az Index cikkéből kiderül, a Leicesterhez a Sunderlandon keresztül érkezett, 2007-ben adták kölcsön az akkor másodosztályú klubnak. Fülöp ott 24 meccsen védett, éppen annyiszor, ahányszor a magyar válogatottban is.

2008-ban Bori Gábor hat meccset kapott a harmadosztályban bajnok Leicesterben, ő az MTK nagy ígérete volt, most a Gyirmótban futballozik. Pontosan ugyanebben az időszakban Laczkó Zsolt is ide került kölcsönbe a görög Olympiakosztól. A balhátvéd 22-szer fordult meg a válogatottban, ebben a szezonban a kieső Békéscsabánál játszott.

2012 és 2014 között pedig Futács Márkó szolgálta az akkor másodosztályú csapatot, 9 meccsen 1 gólt szerzett. Érdekesség, hogy több olyan mérkőzése is volt, amikor Jamie Vardy cseréje volt. Vardy az idén 22 góllal a Premier League második legjobb góllövője és a Leicester City legnagyobb sztárja. Futácsot később a Blackpoolnak, majd a Diósgyőrnek adták kölcsön.

Futács háromszoros válogatott, most a török Mersin játékosa, de sérülése miatt keveset volt pályán.

Olvasói sztorik