Légiósok

Huszti gólpasszával bravúrgyőzelem a Bundesligában

Játék nélkül tettek nagy lépést a feljutás felé Gulácsiék. Légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Mérkőzés után

A Hertha BSC szombaton a Bayer Leverkusen otthonában lépett pályára. Hiába volt egyenrangú fél Dárdai Pál csapata, a Bayer végül 2-1-re nyert.

A vereség azt jelenti, hogy Dárdai Pál csapata marad az ötödik helyen 49 ponttal.
A német Bundesliga 32. körében Huszti Szabolcs klubja, az Eintracht Frankfurt a Darmstadt otthonában harcolt a bennmaradást. Sikerrel, nyertek 2-1-re. Ráadásul a győztes gólt egy remek beadásból Huszti Szabolcs készítette elő.

A már Bundesliga II-es HSV Hannover Szalai Ádámmal a soraiban fogadta a Schalke 04-et. A magyar támadó a 74. percben állt be, de segíteni nem tudott, így 3-1-re kikaptak.

A harmadosztály 36. fordulójában a feljutásért harcoló, Nagy Dánielt is foglalkoztató Würzburger Kickers az Energie Cottbus vendége volt és el is hozta a három pontot. A magyar játékos a kisadról nézte végig a vendégek 2-1-s győzelmével záruló találkozót.

A harmadosztály C-csoportjának 33. fordulójában Vécsei Bálint klubja, a második helyezett Lecce az éllovas Beneventóval csapott össze idegenben, de nem járt sikerrel. A hazaiak könnyedén, 3-0-ra húzták be a rangadót, Vécsei nem állt be.

A román bajnokság osztályozó csoportjának kilencedik fordulójában a Bőle Lukács fémjelezte CSMS Iasi a sereghajtó Petrolul Ploiestit fogadta. A hazaiak, ha nem is könnyedén, de egy 68. perces találatnak köszönhetően nyertek, a magyar légiós pedig mind a 90 percet a pályán töltötte.


Tamás Krisztián csapata, az olasz másodosztályú Spezia a Latina otthonába látogatott. 0-0 lett a meccs vége, a magyar játékos nem lépet pályára., Adorján Krisztiánt is soraiban tudó Novara a Trapani vendége volt a 39. fordulóban, amagyar csatár a 84. percben állt be, a végeredmény itt is 0-0 lett.


Mivel Gulácsi Péter és a Lipcse pénteken botlott, Stieber Zoltán Nürnbergjén volt a sor, hogy Braunschweig elleni győzelmükkel nyomást helyezzenek a második Red Bull Leipzigre. Ez azonban elmaradt: a Braunschweig 3-1-re legyőzte a harmadik helyezett csapatot. Stieber Zoltán végig a kispadon ült.

Két fordulóval a vége előtt a RB Leipzig előnye 5 pontos a Nürnberg előtt, őket pedig további 9-cel követi a St. Pauli.

Még várnak a sorukra

A Guzmics Richárdot is soraiban tudó Wisla Kraków a Korona Kielce vendége lesz a lengyel osztályozó csoport negyedik fordulójában.

Meglepetésre készülhet a svájci élvonalban Vanczák Vilmossal a soraiban az FC Sion. A negyedik helyezett együttes a listavezető FC Basel vendége lesz.

Cikkünk a szombati nap folyamán folyamatosan frissül!

Olvasói sztorik