Légiósok

Vajon Leverkusenben magára talál a Hertha?

Három vereséget és egy döntetlent követően ismét rangadót vív Dárdai csapata; Kádárékkal kupadöntőzik Nikolics.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Mervó folytathatja a gólgyártást

A lengyel élvonal alsóházában (osztályozó csoport) Mervó Bence és Gosztonyi András csapata, a Slask Wroclaw a Górnik Zabrze vendége lesz a negyedik fordulóban.

A német másodosztály 32. fordulójában pénteken lép pályára Kalmár Zsolt együttese, az FSV Frankfurt a Kaiserslautern ellen, míg Gulácsi Péter klubja, az RB Leipzig az Arminia Bielefeldet fogadja.

Szombat – Leverkusenben mutathatja meg a Hertha

A Guzmics Richárdot is soraiban tudó Wisla Kraków a Korona Kielce vendége lesz a lengyel osztályozó csoport negyedik fordulójában.

A német Bundesliga 32. körében Huszti Szabolcs klubja, az Eintracht Frankfurt a Darmstadt otthonában harcolhat a bennmaradást érő pontokért; a már kiesett HSV Hannover Szalai Ádámmal a soraiban fogadja a Schalke 04-et; a Dárdai Pál vezette Hertha BSC pedig a forduló rangadóján a Bayer Leverkusen vendége lesz – a Leverkusen 54 ponttal harmadik, a berliniek pedig 49 ponttal negyedikek a tabellán. A harmadosztály 36. fordulójában a feljutásért harcoló, Nagy Dánielt is foglalkoztató Würzburger Kickers az Energie Cottbus vendége lesz.

Tamás Krisztián csapata, az olasz másodosztályú Spezia a Latina otthonába látogat, míg az Adorján Krisztiánt is soraiban tudó Novara a Trapani vendége lesz a 39. fordulóban. A harmadosztály C-csoportjának 33. fordulójában Vécsei Bálint klubja, a második helyezett Lecce az éllovas Beneventóval csap össze idegenben.

A román bajnokság osztályozó csoportjának kilencedik fordulójában a Bőle Lukács fémjelezte CSMS Iasi a sereghajtó Petrolul Ploiestit fogadja.

Meglepetésre készülhet a svájci élvonalban Vanczák Vilmossal a soraiban az FC Sion. A negyedik helyezett együttes a listavezető FC Basel vendége lesz.

Vasárnap – Már készülhet a BL-döntőre Jakabfi csapata

Az angol Premier League 36. fordulójában Bogdán Ádám klubja, a Liverpool FC a Swansea otthonában szerepel.

Az éllovas Club Brugge elleni idegenbeli meccsre készül Köteles László csapata, a KRC Genk a belga bajnokság rájátszásának hatodik fordulójában.

Gyakorlatilag már csak formaiság az Eintracht Frankfurt – VfL Wolfsburg női Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágója. A Jakabfi Zsanettet is foglalkoztató Wolfsburg ugyanis az első meccset 4-0-ra nyerte Marozsán Dzseniferék ellen.

Az utolsó utáni szalmaszálba kapaszkodhat Vida Kristopher kiesés ellen harcoló klubja, a De Graafschap a holland bajnokság 33. fordulójában – az AZ Alkmaar lesz az ellenfél.

Gyurcsó Ádám együttese, a Pogon Szczecin a lengyel élvonal rájátszásának negyedik fordulójában a második helyezett Piast Gliwicze vendége lesz.

Az olasz első osztály (Serie A) 36. fordulójában a Balogh Norbertet is foglalkoztató Palermo a Sampdoriával találkozik odahaza. A harmadosztály B-csoportjának 33. fordulójában Forgács Dávid csapata, az AC Pisa a Lupa Romával csap össze.

A spanyol Primera Divisiónban a bennmaradásért harcol Megyeri Balázs csapata, a Getafe CF. Az együttes a 36. fordulóban a Deportivo La Corunával találkozik idegenben.

Csiki Norbert hét közben győztes gólt szerzett a Sisaket FC-ben. A thai bajnokság hétvégi, kilencedik fordulóban rendezett találkozóján az együttes a Tero Sasana otthonába látogat.

Hétfő – Nikolics vagy Kádár és Lovrencsics ünnepelhet?

Az angol másodosztály (The Championship) utolsó előtti, 45. fordulójában Tőzsér Dániel klubja, a Queens Park Rangers a listavezető Burnley-hez látogat.

A Lengyel Kupa döntőjében Nikolics Nemanja csapata, a Legia Warszawa a Kádár Tamást és Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató Lech Poznannal csap össze a varsói Nemzeti Stadionban.

Kleinheisler László együttese, a Werder Bremen a VfB Stuttgarttal meccsel a német Bundesliga 32. fordulójának zárómeccsén.

Olvasói sztorik