Légiósok

Priskin nélkül vesztett drámai kupacsatát a Slovan

A lábadozó magyar támadó hiányában előnyből bukták el a döntőt.

Bár a Szlovák Kupa döntőjébe a Vinica, a Nitra, a Pohronie, a Senica és a Zilina csapatain keresztül még Priskin Tamással (aki a Senica ellen fontos gólt is jegyzett) a soraiban jutott be a Slovan Bratislava, ott már nélküle kellett helytállniuk, mivel a magyar csatár egyelőre sérüléséből lábadozik.

Az ellenfél a Trencín csapata volt, ami azért is számított rangadónak, mert a bajnokságban négy fordulóval a vége előtt hat ponttal éppen a trencséniek állnak a második helyezett Slovan előtt. A két gárda május 8-án még ott is összeméri erejét, de péntek este a kupafinálé volt soron.

A Slovan 0-0-s félidőt követően Zrelak 53. perces góljával megszerezte a vezetést, a válasz pedig egészen a 77. minutumig váratott magára: akkor Maierhofer egalizált. A csattanó viszont még hátra volt, hiszen van Kessel már a hajrában, a 87. percben jegyzett találatot a trencséniek számára. A teljesen kitámadó pozsonyiak a végén még egyszer kapituláltak, a hosszabbítás második percében ismét van Kessel volt eredményes. Az AS Trencín ezzel megvédte címét és története során harmadik alkalommal hódította el a Szlovák Kupáért járó serleget.

Olvasói sztorik