Légiósok

Négy gólt kaptak Kalmárék

Pénteki légiós-körkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A lengyel élvonal alsóházában (osztályozó csoport) Mervó Bence és Gosztonyi András csapata, a Slask Wroclaw a Górnik Zabrze vendége volt a negyedik fordulóban. A Górnik sokáig vezetett, de a 84. percben a Wroclaw egy jól eltalált, védhetetlen lövéssel egalizált. A meccsnek viszont nem volt vége: a 92. percben a hazaiak cseretámadója, Steblecki lépett ki a védők közül és eldöntötte az összecsapást, 2-1-re nyert a Górnik Zabrze. Mervó Bence kezdőként végigjátszotta a találkozót, Gosztonyi András a 70. percben állt be.

A német másodosztály 32. fordulójában pénteken lépett pályára Kalmár Zsolt együttese, az FSV Frankfurt a Kaiserslautern ellen, míg Gulácsi Péter klubja, az RB Leipzig az Arminia Bielefeldet fogadta.

A kapusnak jutott több lehetőség: kezdőként végigvédte az 1-1-s végeredménnyel záruló találkozót. Kalmár Zsolt a kispadon kezdte a meccset, de a 61. percben csapata első cseréjeként bedobta őt a vezetőedző. Bár az állás ekkor még 1-1 volt, a 79. percben ismét betalált a ‘Lautern, így bajba került a bennmaradásért kétségbeesetten küzdő FSV. Pedig még messze nem volt vége: a vendégek a 87., majd a 94. percben is növelték előnyüket, kiütéses frankfurti vereséggel zárult a mérkőzés.

Olvasói sztorik