Légiósok

Kondás: túl korai volt Balogh Palermóba igazolása

A Debrecen trénere szurkol a játékosnak, hogy kapjon több lehetőséget a Serie A-ban, de nem tagadja, itthon jobban tudná kamatoztatni a képességeit.

Balogh Norbert eddig mindössze négy meccsen lépett pályára az olasz bajnokságban kieső helyre süllyedt Palermóban, összesen ötven percet sem játszott. Az edzőit folyamatosan váltogató Zamparini-csapat kezdőjébe egyszer sem került még be a húsz éves csatár, aki ennél alighanem többre számított, amikor télen aláírt a szicíliai együtteshez.
Sajnos a klub mélyrepülése, és az abból következő kapkodás sem segíti a magyar légiós helyzetét – a Rangadó kíváncsi volt Balogh Norbert korábbi edzője, Kondás Elemér véleményére a játékossal kapcsolatban. Annál inkább, mert a Palermóval ellentétben a Lokit egészen biztosan tudná segíteni Balogh, akár az ezüstérem elérésében is, ha még itthon lenne.
– Fiatal játékosnak az a jó, ha minél többet játszik, és ez jelenleg nem adatik meg Balogh Norbertnek. Nyilván előrelépés a Serie A-ban futballozni, reméljük, képes fejlődni, de egyelőre kellene, hogy játsszon – kezdte az értékelést Kondás Elemér. Hogy Balogh beférne-e a 18. helyen álló Palermóba, arra a távolból nem tud válaszolni a tréner.

– Azt nem tudom megítélni, hogy játszhatna-e, hiszen ez az edző dolga, ő látja közelről a mindennapokban, hogyan dolgozik. A Palermo nem szerepel jól, a kiesés ellen harcol, ilyenkor pedig nem nagyon szokták a játékosok egyéni érdekeit figyelni. A profi kluboknál amúgy is első mindig a siker, minden más szempont csak utána következik. Előbb-utóbb biztos megkapja a lehetőséget Norbi is, kétségtelen, hogy a sok edzőváltás nem könnyítette meg a helyzetét, ahogy a csapatét sem – teszi hozzá Kondás Elemér.
Amire viszont biztosan tudja a választ: a DVSC-Teva csapatába nagyon is beférne a magyar támadó, a hazai mezőnyben sokat jelentett volna a Lokinak a jelenléte, igaz, a gárda így is jól teljesített tavasszal és még van esélye a második hely megszerzésére is.

– Nyilván jól jönne egy olyan csatár, mint Balogh Norbi, hiszen nálunk folyamatosan játszott, olyan erényekkel megáldott labdarúgó, aki képes lenne segíteni nekünk. Norbival kapcsolatban úgy érzem, szakmailag még nem volt indokolt, hogy külföldre menjen, nyugodtan játszhatott volna még a magyar első osztályban. De anyagilag előnyös szerződést kötött, amit nem utasíthatott vissza. Bízzunk benne, hogy előbb—utóbb megkapja a lehetőséget.
Megkérdeztük a trénertől, lát-e esélyt rá, hogy akár már nyáron újabb magyar (esetleg debreceni) játékosok igazoljanak valamelyik komolyabb külföldi ligába. Kondás szerint a téli jó példák, mint Baloghé vagy Kleinheisleré, nem tipikusak, mert a magyar NB I továbbra sem komoly célpontja a külföldi ügynököknek.

– Nem egyszerű dolog külföldre igazolni a magyar mezőnyből, de mint láttuk, van, akinek sikerül. Bízzunk benne, hogy megadatik másnak is, igyekszünk úgy menedzselni a tehetségeinket, hogy másokra is felfigyeljenek a későbbiekben – fogalmazott a debreceni vezetőedző.
A DVSC az utolsó fordulóban a már kiesett Békéscsabához látogat, és figyelembe véve, hogy az előtte álló Videoton Újpesten fejezi be a szezont, van esélye a Kondás-csapatnak, hogy a legvégén megelőzve a fehérváriakat, odaérjen a második helyre. Kondás Elemér szerint ez sikeres szereplésnek lenne mondható, hiszen a Loki ismét indulhatna a nemzetközi porondon.
– Mi azzal foglalkozunk, hogy a saját meccsünket megnyerjük, a Békéscsaba ellen, a többi már nem rajtunk múlik. Ha győzünk, a dobogó biztosan megvan, a Videoton eredményét pedig nem tudjuk befolyásolni, úgyhogy azzal felesleges foglalkoznunk – mondta Kondás Elemér. Ugyanakkor a Lokinak még hátrafelé is figyelnie kell: ha nem nyer Békéscsabán, az MTK és a Haladás is elé kerülhet még a táblázaton.

Olvasói sztorik