Légiósok

Szalai: gólpassz és sárga lap

Ezúttal sem nyert a sereghajtó Hannover.

A német Bundesliga 31. fordulójában Szalai Ádám csapata, a sereghajtó Hannover csak 2-2-es döntetlenre volt jó az Ingolstadt otthonában, pedig a hazaiak 70 percen keresztül emberhátrányban voltak. Az Ingolstadt gyorsan vezetést szerzett, majd a piros lap után növelte előnyét. A szünet után Szalai sárga lapot kapott, majd gólpasszt adott, és a 2-2-re végződő meccs lefújásáig a pályán maradhatott.

A Hannovernek már csak minimális esélye van a bennmaradásra, ugyanis három körrel a zárás előtt kilenc pontra állnak az osztályozós helytől. Amennyiben az Eintracht Frankfurt vasárnap nyer a Mainz ellen, a Hannover kiesik.

Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC hazai környezetben 2-0-ra kikapott a címvédő és listavezető Bayern Münchentől, vagyis sorozatban immár négy mérkőzés óta nyeretlen. A Hertha sorozatban hatodik alkalommal kapott ki a Bayerntől.

Vidal gólja:

Costa gólja:

A második helyen álló Borussia Dortmund magabiztosan győzött Stuttgartban, ezért a Bayern még mindig nem ünnepelheti meg újabb bajnoki címét. A különbség továbbra is hét pont a két együttes között.

Alfred Finnbogason már a 47. másodpercben betalált, ez az FC Augsburg történetének leggyorsabb gólja a Bundesligában. Csapatuk végül 2-0-ra nyert Wolfsburgban.

Este a Leverkusen hat perc alatt fordított a Schalke otthonában. A szünetben még 2-0-s hátrányban volt, végül mégis 3-2-es győzelmet aratott a Bayer.

A vendégek a második félidőben hat perc alatt megfordították az állást, és – sorozatban hatodik sikerüket aratva – elhozták a három pontot Gelsenkirchenből.

A Bayer ötpontos előnnyel áll a tabella harmadik helyén, amely a következő idényben Bajnokok Ligája-főtáblás indulást ér.

Bundesliga, 31. forduló:

Hertha BSC – Bayern München 0-2 (0-0)

Ingolstadt – Hannover 2-2 (2-0)

1. FC Köln – Darmstadt 4-1 (2-1)

VfB Stuttgart – Borussia Dortmund 0-3 (0-2)

VfL Wolfsburg – FC Augsburg 0-2 (0-1)

FC Schalke – Bayer Leverkusen 2-3 (2-0)

Pénteken játszották:

Hamburger SV – Werder Bremen 2-1 (2-0)

Vasárnap játsszák:

Borussia Mönchengladbach – Hoffenheim 15.30

Eintracht Frankfurt – FSV Mainz 17.30

Az élmezőny állása:

1. Bayern München 81 pont

2. Borussia Dortmund 74

3. Bayer Leverkusen 54

4. Hertha BSC 49

5. Borussia Mönchengladbach 45 (59-47)

6. Mainz 45 (42-39)

7. Schalke 45 (43-46)

Olvasói sztorik