Légiósok

Nikolics: a játékot tisztelem a legjobban

Dupla-duplára hajt, mert a gólpasszok is fontosak számára.

Beszámoltunk róla, hogy a magyar válogatott csatára, Nikolics Nemanja a varsói Legia színeiben egy góllal és egy gólpasszal zárta a lengyel bajnokság pénteki játéknapját. A listavezető fővárosiak az élvonal felsőházi rájátszásában, a 33. fordulóban 4-0-ra legyőzték a Cracovia csapatát.

Nikolics kezdőként lépett pályára, a 7. percben ő készítette elő az első gólt, a 32. percben pedig ő szerezte a harmadikat, majd a 72. percben lecserélték. A vajdasági születésű csatár 26 találattal az Ekstraklasa góllövőlistájának élén áll. Ez a gólmennyiség a lengyel élvonalban a legjobbnak számít a XXI. században, az eddigi rekorder Tomasz Frankowski volt 25 találattal.

„Tudok róla, és hatalmas büszkeséget, örömöt érzek. Megdöntöttem már néhány rekordot a lengyel élvonalban, de a góljaim száma nem fontos számomra. A leginkább az foglalkoztat, hogy a csapat jól játsszon, és megnyerjük a bajnokságot. Nem vagyok önző, remélem, a szurkolók is látják. Gyakran beszélek az edzőnkkel, aki szintén hangsúlyozza, hogy a csapat a legfontosabb” – mondta a Legia honlapján szombat délelőtt megjelent interjúban Nikolics.

Hozzátette: szeretne dupla-duplát elérni, vagyis a legjobb góllövő és a legjobb gólpasszadó akar lenni egy személyben. Ezután a közönségről beszélt, amely remek teljesítménye miatt nagyon szereti a csatárt, és ezt minden meccsen ki is mutatja.

„Hálás vagyok nekik, keményen dolgozom az elismerésükért. Amikor hallom, hogy a becenevemet éneklik, nagyon jól érzem magam. Számomra ez annak a jele, hogy valamit igazán jól csinálok, és az emberek értékelik a teljesítményemet.”

A Cracoviát immár harmadik alkalommal győzték le ebben a szezonban. Nikolics ennek kapcsán úgy fogalmazott: a krakkói együttes szeret nyílt focit játszani, nem csak a védekezésre összpontosít bármi áron, ami a Legia ellen ritkaságnak számít.

„A lengyel mezőnyben minden csapat ellen szeretek játszani, mert már mindegyiknek lőttem gólt. Na jó, kivéve a Pogon Szczecin ellen, amellyel még találkozunk ebben az idényben, úgyhogy van esélyem, hogy betaláljak. Szeretem azokat a riválisokat, amelyeknél nem minden áron csak védekezik az egész csapat a saját térfelén. A játékot tisztelem a legjobban.”

„Mindenki azt várja, hogy nyerjünk, hogy 4-0 legyen minden meccsünk, de ez lehetetlen. Természetesen mi is ezt akarjuk, de ez nem reális. Minden bajnoki mérkőzésünk nehéz, nem olyan könnyű dolog gólt szerezni. Nagy klub a miénk, érezzük a nyomást magunkon a szurkolók és az újságírók részéről, de ez normális. Néha azonban erősen túlzó.

A pénteki volt Nikolics ötvenedik meccse ebben a szezonban. Mint megjegyezte: számított rá, hogy ilyen sokszor kell pályára lépnie, azt viszont nem várta, hogy ilyen gyorsan alkalmazkodni tud és ennyi gólt szerez. „Játszom szinte minden meccsen, és nem vagyok fáradt. Már 34 gólnál járok, és úgy érzem, még van bennem néhány. Még soha nem játszottam ennyi mérkőzést. Az előző idényben 32 találkozón szerepeltem.”

A csatár úgy fogalmazott: bár ebben az évadban már ötven mérkőzésnél tart, mégsem eddigi karrierje legnehezebb, inkább a legjobb idényének tartja a mostanit. „Kiváló orvosok, masszőrök és gyógytornászok foglalkoznak velünk, ezért nem érzem magamat fáradtnak.”

Nikolics végül elmondta, hogy nagyon jó úton járnak a bajnoki cím felé, de még mindig fontos meccsek várnak rájuk – a Lengyel Kupában például döntőt játszanak a Lech Poznan ellen –, ezért nyugalomra van szükségük a céljaik eléréséhez.

Olvasói sztorik