Légiósok

VIDEÓ: Mervó Bence újabb gólja

Szombati légiós-körkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A lengyel bajnokság alsóházi rájátszásában, a 33. fordulóban a Slask Wroclaw 2-1-re nyert a Podbeskidzie otthonában. A vendégek magyar csatára, Mervó Bence nevéhez fűződik az első találat. Honfitársunk végigjátszotta a meccset, amelyen Gosztonyi András a 80. percben, csereként tért vissza a sérülését követően.

https://www.youtube.com/watch?v=ZHWSCxiJFIc

A felsőházban a Pogon Szczecin 1-0-ra legyőzte a Lech Poznant. A hazaiaknál Gyurcsó Ádám a cseresorból nézte végig a meccset. A vendégeknél Kádár Tamás végigjátszotta a találkozót (és a 27. percben sárga lapot kapott), Lovrencsics Gergő ugyancsak kezdett, de a szünetben lecserélték.

Vanczák Vilmos a 78. percben csereként lépett pályára az FC Sion meccsén a svájci bajnokság 30. körében. Együttese a görög Teofanisz Gekasz triplájával 3-1-re verte a Luganót.

A thaiföldi bajnokság hetedik fordulójában Csiki Norbert kezdő volt, de csapata, a Sisaket FC 4-0-ra kikapott a Muangthong United otthonában.

A német másodosztály 31. fordulójában Stieber Zoltán együttese, az 1. FC Nürnberg a szünetben még 2-0-s hátrányban volt hazai pályán az Union Berlinnel szemben, végül azonban 6-2-re győzött. A magyar válogatott játékos mindezt csupán a cseresorból nézhette végig.

A harmadosztály 35. körében Nagy Dániel csapata, a Würzburger Kickers odahaza 2-1-re legyőzte a Hansa Rostockot, de a magyar játékos itt is csak kispados volt.

Olvasói sztorik