Légiósok

Máris megszűnhet Huszti szerződése a Frankfurttal

A magyar középpályás kontraktusa csak élvonalbeli szereplés esetén garantált a kiesés ellen küzdő csapatánál.

Huszti Szabolcs télen igazolt a Bundesligában a bennmaradást hajszoló Eintracht Frankfurthoz, de hiába írt alá másfél plusz egy éves szerződést a klubbal, a Frankfurter Allgemeine Zeitung internetes kiadása szerint az idény végén már távozhat is a csapattól. A FAZ ugyanis úgy tudja, a jelenlegi keretből egyedül Husztinak nincs érvényes szerződése arra az esetre, ha a Frankfurt kiesik a másodosztályba.

A lap hozzáteszi, kiesés esetén hiába akarná a klub egyben tartani a keretet, az alapemberek közül így is sokan távozhatnak, hiszen több játékos szerződésében is szerepel kivásárlási záradék. Ráadásul azoknak a játékosoknak, akik a másodosztályba is a klubbal tartanak, 20 és 50 százalék közötti fizetéscsökkentésbe kell belemenniük.

A Frankfurt jelenleg a Bundesliga utolsó előtti, 17. helyén áll, négy fordulóval a bajnokság vége előtt hátrányuk négy pont az előttük lévő, Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató Werder Bremennel, és hat pont a bennmaradást érő 15. helyet birtokló Stuttgarttal szemben.

Olvasói sztorik