Légiósok

Lovrencsics fél lábbal a Fradiban

RANGADÓ EXKLUZÍV! Úgy tudjuk, Lovrencsics Gergő lesz az egyik olyan futballista, akivel megerősíti a keretét a Ferencváros. A válogatott játékos négy év után int búcsút a lengyel Lech Poznannak.

Már a lengyel sajtó is foglalkozott azzal, hogy Lovrencsics az idény végén búcsút int jelenlegi klubjának, az Ekstraklasa rájátszásában hetedik helyen álló Lechnek. A 27 esztendős, szolnoki születésű támadó 2012. júniusában igazolt Lengyelországba, ahol fantasztikus sikereket ért el: elévülhetetlen érdemeket szerzett a Poznan bajnoki címében, nyert Lengyel Szuperkupát, szerepelt az európai porondon, és gyorsan elnyerte a helyi szurkolótábor szimpátiáját.

Úgy tudjuk, a lengyel kaland hamarosan véget ér, és a válogatott labdarúgó visszatér az NB I-be. A Rangado.hu biztos forrásból úgy értesült, Lovrencsics Gergő már hetekkel ezelőtt eldöntötte, hogy az évad végén új kihívás elé néz. A sajtóban arról is lehetett olvasni, hogy klubja a korábbinál lényegesen kedvezőtlenebb szerződést kínált a számára, és a futballista nem fogadta el a fizetéscsökkentést. Értesüléseink szerint nem ez áll a váltás hátterében, mint ahogy az sem igaz, hogy Lovrencsics Lengyelországon belül keres magának új csapatot. A csakfoci.hu nemrég azt írta, honfitársunk iránt élénken érdeklődik a Wisla Krakkó (Guzmics Richárd klubja), annak helyi riválisa, a Cracovia, valamint a Pogon Szczecin (Gyurcsó Ádám csapata).

Információink szerint Lovrencsics – aki nemrég a közösségi oldalán posztolt egy képet, amin a menedzserével tart valahova, és a fotó mellé azt írta: Új úton járunk… – bizonyosan nem marad az Ekstraklasában, már csak azért sem, mert a Lech van annyira fontos a számára, hogy egyik riválisát sem akarja erősíteni. S talán ennél is lényegesebb, hogy kedvező ajánlat futott be Magyarországról.

A hazai szinten kiemelkedő költségvetéssel dolgozó Fradinál már többször hangsúlyozták, meg akarják erősíteni az együttest a Bajnokok Ligája-selejtezőjére, az pedig nem kérdés, hogy a jó formában szereplő Lovrencsics főnyeremény lenne Thomas Doll edző számára. Értesüléseink szerint a légiós – akit természetesen kerestünk, ám a menedzseréhez hasonlóan nem kívánt nyilatkozni a jövőt illetően – már több tapogatózó beszélgetésen túl van a budapesti zöld-fehérekkel, az igazolást legfeljebb az húzhatja keresztbe, ha Lovrencsicshez időközben befut egy visszautasíthatatlan, bombaajánlat.

Erre egyébiránt viszonylag kevés az esély, hiszen a válogatott focista a korábbiaknál gyengébb idényt produkált, több sérülés is hátráltatta. Lovrencsics kihagyta a keddi, Piast Gliwice elleni meccset (2-2) is, ám a hét elejétől ismét teljes értékű edzésmunkát végez, így elképzelhető, hogy szombaton már játszhat a Pogon Szczecin otthonában. A lengyel élvonalból még öt forduló van hátra, és a Lech Poznan érdekelt a május 2-i, Legia Warszawa elleni kupadöntőben is.

Aranyéremmel távozni – bizonyára a lengyel kaland szép lezárása lenne Lovrencsics Gergő számára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!