Légiósok

Dárdainak a román–magyar volt élete legnagyobb meccse

A magyar szakvezető elárulta, a fejében már összeállt a Hertha Német Kupa-továbbjutása.

Szerda este a Borussia Dortmundot látja vendégül a Hertha BSC a Német Kupa elődöntőjében. A Dárdai Pál vezette berlinieknek egy meccsen kell kiharcolniuk a továbbjutást – döntetlen esetén hosszabbítással folytatódik a meccs, ha azt követően is egyenlő az állás, akkor pedig tizenegyes-párbaj dönt.

– Már elképzeltem, hogyan fog kinézni a meccs. Tizenegyesekkel ejtjük ki a Dortmundot – mondtaDárdai, akinek csapata telt ház előtt harcolhat a fináléért. – Null-null lesz a rendes játékidő, és a hosszabbításban sem lesz gól, majd jön a csattanó. Öt-négyre nyerünk. A játékosaim elsüllyesztik a büntetőiket, míg a Dortmund egyet el fog rontani.

Arról is kérdezték, vajon ez lesz-e karrierje eddigi legfontosabb meccse. Dárdai erra azonban abszolút nemmel válaszolt.

– Nem. Életem legnagyobb meccsét a magyar válogatott szövetségi kapitányaként éltem meg, amikor először ültem le a kispadra Románia ellen az Európa-bajnoki selejtezőkben. Csupán három napom volt felkészülni, de szenzációs pontot szereztünk. Ez indította el az Európa-bajnoki álmainkat. A Hertha kispadján a mostani lesz a legfontosabb meccs, de ez csak egy elődöntő.

Mint ismert, a másik ágon a Bayern München a Kleinheisler Lászlót is soraiban tudó Werder Brement fogadja.

Olvasói sztorik