Légiósok

Vanczákkal nyert rangadót a Sion

Szombati légiós-körkép: Pancrazio Faragó volt a hős Adorjánék meccsén.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A német Bundesliga magyarjai felemás napot zártak: Dárdai Pál csapata kikapott, így elveszítette dobogós helyét; Huszt Szabolccsal szenvedett vereséget a Frankfurt; míg Kleinheisler László Brémája ugyan nyert, de a magyar játékosnak nem jutott játéklehetőség.

A feljutásért hajrázó 1.FC Nürnberg idegenben 2-1-es vereséget szenvedett a Karlsruhétól a német másodosztály harmincadik fordulójában. Stieber Zoltán csapata annak ellenére pont nélkül maradt, hogy már a harmadik percben megszerezte a vezetést. A magyar válogatott támadó az 56. percben csereként állt be 1-1-nél, de nem tudta ponthoz segíteni csapatát. A Nürnberg így maradt 56 pontos, és továbbra is a harmadik, osztályozót érő helyen áll.

Vanczák Vilmos végig a pályán volt a svájci FC Sionban, mely 2-1-re legyőzte a rivális Grasshopperst az élvonal 28. fordulójában. A negyedik verte a harmadikat – előzni nem előztek Vanczákék, de már csak egy pont a hátrányuk.

Adorján Krisztián a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a Novara 2-1-es győzelmet arat odahaza az olasz másodosztály 36. fordulójában a Livorno ellen. A hazaiak mindkét gólját a magyaros csengésű olasz Paolo Pancrazio Faragó szerezte – a győztes találatot a 93. percben.

Mervó Bence kezdő volt a Slask Wroclawban a Korona Kielce elleni lengyel bajnokin. Az osztályozó csoport első fordulójában 1-1-re végzett a csapata, mely szinte a teljes második félidőt emberhátrányban játszotta le Kielb kiállítása után. Mervót az 54. percben cserélte le edzője, míg honfitársa, Gosztonyi András nem volt keretben.

Megyeri Balázs az új vezetőedzőtől sem kapta meg a bizalmat a spanyol élvonalban. A Primera División 33. fordulójában a magyar kapus a kispadon foglalt helyet a Getafe CF-ben, onnan nézte a Real Madrid gálaelőadását – 5-1-re nyertek Ronaldóék a sereghajtó ellen.

Köteles László szintén a kispadról nézte végig csapata, a KRC Genk idegenbeli 2-1-es győzelmét a Waregem otthonában. A belga bajnokság rájátszásában a harmadik fordulót rendezték – a Genk negyedik helyen áll, ami a végelszámolásnál Európa Liga-indulást érhet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik