Légiósok

Hatalmas szívességet tett Szalai csapata Dárdaiéknak

Pénteki légiós-körkép: Németh csapata vereséggel zárt Katarban; Gyurcsóék lejátszották „szokásos” döntetlenjüket.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Nikolics Nemanja gólpasszával verte a Legia Warszawa a Kádár Tamással felálló Lech Poznant a lengyel élvonal rájátszásának első fordulójában.

A német Bundesliga harmincadik fordulójának nyitómeccsén a Szalai Ádámot a kispadra nevező, és a 83. percben csereként pályára küldő, sereghajtó HSV Hannover az ötödik Borussia Mönchengladbachot fogadta. Mint ismert, Szalaiék múlt héten pontot raboltak a Dárdai Pál vezette Hertha BSC otthonából, s most újabb bravúrt értek el: 2-0-ra legyőzték a Gladbachot. A Hannover maradt sereghajtó, viszont Dárdaiéknak van mit ünnepelni: a Gladbach-vereség azt jelenti, hogy az egyik közvetlen rivális biztosan marad négy pontra a 49 pontos Hertha mögött.

Németh Krisztián volt az egy szem ék csapata, az al-Garafa idei utolsó bajnokiján. Az együttes a katari élvonal 26. fordulójában az al-Kort fogadta. A válogatott csatárt ezúttal nem tudták kiszolgálni a társak: sem ő, sem az együttes nem tudott gólt lőni, míg az ellenfél a hajrában talált egyet, így 1-0-s vereség lett a vége. A Garafa ezzel maradt nyolcadik, és várhatóan ebben a pozícióban fejezi be az idényt.

Hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Gyurcsó Ádámot végig a pályán tudó Pogon Szczecin a lengyel élvonal rájátszásának első fordulójában. A Pogon így 24 pontjával a harmadik helyen áll, de nincs túl jó formában: legutóbbi kilenc bajnokiján nyolc döntetlen és egy vereség a mérlege.

A német másodosztály harmincadik fordulójában a második helyezett RB Leipzig az alsóbb régiókban tanyázó Sandhausent fogadta. A hazai vezetők ezúttal is Gulácsi Péternek szavaztak bizalmat a kapuban, aki egyetlen kapott góllal le is hozta a találkozót. Azonban lipcsei részről erre nem jött válasz, így 1-0-s vereséget szenvedett az együttes, és maradt 62 ponttal a második helyen. Kalmár Zsolt csapata, a kiesés ellen menekülő FSV Frankfurt szintén hazai pályán kapott ki 2-0-ra a Paderborntól. A magyar játékos kezdő volt, de az 56. percben lecserélték.

Tamás Krisztián végigjátszotta az olasz Spezia péntek esti bajnokiját a listavezető Crotone otthonában. Az együttes 0-0-ra végzett az olasz másodosztály 36. fordulójában. A magyar védő idén először kapott lehetőséget – legutóbb december 19-én jutott neki néhány perc a Brescia ellen. A Spezia harmadik a bajnokságban.

Nagy Dániel a 61. percben csereként állt be a német harmadosztály 34. fordulójában. Együttese, a Würzburger Kickers az Aalen vendégeként nyert 1-0-ra, így fellépett az osztályozót érő harmadik helyre.

A Vida Kristophert végig a kispadon tudó De Graafschap emberhátrányban mentett pontot a Twente ellen a holland élvonal 31. fordulójában. A támadó csapata továbbra is utolsó előtti, és hat pont a pillanatnyi hátránya a bennmaradást érő helyektől.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik