Légiósok

VIDEÓ: Sallóinak egy perc kellett az újabb gólhoz Amerikában

Vasárnapi légiós-körkép: Balogh ismét padozott.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az észak-amerikai bajnokság harmadosztályában (USL) szereplő, Sallói Dánielt is soraiban tudó Swope Park Rangers a San Antonio FC vendége volt. A magyar fiatal ismét kezdett, s ezúttal alig több mint egy perc alatt hálálta meg a bizalmat: a második minutum elején egy szöglet után lecsorgó labdát lőtt közelről a hálóba. Az ellenfél az első játékrész hajrájában tudott egyenlíteni, az 1-1 pedig utána már nem is változott. A bajnokságban a második gólját jegyző Sallóit a 61. percben cserélték le – csapata három meccs után hét ponttal áll.

Jelentős különbségű, 4-0-s vereséget szenvedett az ausztrál élvonal 27. fordulójában a Perth Glory. Sándor György és Vadócz Krisztián csapata a Sydney FC vendége volt vasárnap, és annak ellenére négyet kapott, hogy a 79. perctől emberelőnyben futballozhatott egy hazai kiállítást követően – ekkor még csak 2-0 volt az állás. A két magyar végigjátszotta a találkozót. Együttesük ötödik helyen zárta az alapszakaszt, így a negyedik Melbourne City otthonában játssza a negyeddöntőt jövő héten.

Hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett az MSV Duisburgtól a német másodosztály 29. fordulójában az 1.FC Nürnberg. Stieber Zoltán csapata kettős emberhátrányban fejezte be a találkozót – a magyar csatár nem kapott lehetőséget, a kispadról nézte végig a mérkőzést.

Vida Kristopher a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a De Graafschap 3-1-es vereséget szenved a Groningen otthonában. A magyar játékos együttese harminc fordulót követően továbbra is utolsó előtti a holland élvonalban.

A Megyeri Balázst ezúttal is a kispadra nevező Getafe CF 2-0-s vereséget szenvedett a spanyol élvonal 32. fordulójában. A magyar kapus együttesét a Villarreal győzte le.

Az olasz Serie A 32. fordulójában Balogh Norbert a kispadról nézte végig csapata, a Palermo 3-0-s vereségét a Lazio elleni hazai találkozón.

Olvasói sztorik