Légiósok

VIDEÓ: Mervó Bence gólt szerzett

Szombati légiós-körkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A lengyel bajnokság 30. fordulójában Mervó Bence megszerezte első élvonalbeli gólját a Slask Wroclaw színeiben! Végigjátszotta a Cracovia ellen 2-1-re megnyert találkozót, amelynek a 71. percében volt eredményes. Csapattársa, Gosztonyi András nem szerepelt a keretben.

A címvédő Lech Poznań 1-0-ra győzött a Leczna otthonában, Lovrencsics Gergőt nem nevezték a vendégek, Kádár Tamás viszont végigjátszotta a meccset. A Pogon Szczecin és a Legia Warszawa meccsén mindkét oldalon volt egy-egy magyar: Gyurcsó Ádám kezdett, az 54. percben sárga lapot kapott, majd a 85. percben lecserélték. A túloldalon a góllövőlistát vezető Nikolics Nemanja végig a pályán volt.

https://www.youtube.com/watch?v=0gH2ZsovetI

A Wisla Kraków 1-1-et játszott a Zaglebie Lubin együttesével, Guzmics Richárd végigjátszotta a mérkőzést.

A B-csoportban az AC Pisa 1-1-et játszott a Lucchese otthonában, de a vendégek magyar légiósa, Forgács Dávid mindezt csak a cseresorból nézhette.

A katari élvonal 25. körében Németh Krisztián végigjátszotta az al-Garafa SC hazai meccsét, amelyet 3-1-re elvesztettek a Katar SC-vel szemben. A magyar válogatott támadó ezúttal nem szerzett gólt.

Az angol másodosztály (Championship) 41. fordulójában a műtét után lábadozó Tőzsér Dániel nem volt ott a QPR keretében, amely hazai pályán 2-1-re legyőzte a Charlton Athletic együttesét.

Az olasz másodosztály (Serie B) 35. körében Tamás Krisztián csapata, a Spezia hazai környezetben 1-0-ra legyőzte Adorján Krisztián együttesét, a Novarát, de egyik magyar fiatalt sem nevezték a keretbe.

Az itáliai harmadvonal (Lega Pro) C-csoportjának 30. fordulójában Vécsei Bálint a kispadról nézte, amint a Leccse gól nélküli meccset játszott a vendég Akragas csapatával.

A német harmadosztály 33. fordulójában Miriuta László vezetőedző együttese, az Energie Cottbus 3-0-ra kikapott a Münster vendégeként. Nagy Dániel a kispadról nézte végig, ahogyan csapata, a Würzburger Kickers odahaza 2-1-re legyőzi a Stuttgarter Kickers együttesét.

A német másodosztály 29. fordulójában Kalmár Zsolt az FSV Frankfurt kezdőcsapatában kapott helyet, de a VfL Bochum otthonában elszenvedett 4-1-es vereség 80. percében lecserélték.

Olvasói sztorik