Légiósok

Nikolics vallomása: Olyan típusú csatár vagyok, akit ki kell szolgálni

Bernd Storck szövetségi kapitány keresi a fantasztikus szezont produkáló támadó helyét a válogatottban, aki egyáltalán nem biztos abban, hogy a nyáron távozik a Legia Warszawától.

A transfermarkt.de adatai szerint a Legia Warszawa magyar válogatott támadója, Nikolics Nemanja a lengyel bajnokság legdrágább játékosa, akinek a piaci értéke majdnem megduplázódott egy év alatt, jelenleg 3 és fél millió eurónál jár. A csatár a Digi Sport péntek reggeli műsorában a jövőjéről és a válogatottbeli helyzetéről is nyilatkozott.

– Hétről-hétre nagyon jó teljesítményt nyújtottam. Az, hogy ennyit nőtt az értékem, azt jelenti, hogy valamit tényleg jól csinálok – kezdte Nikolics Nemanja. – Ha így tudom folytatni, akkor a nyáron biztosan lesznek ajánlataim, de ez nem jelenti azt, hogy biztosan váltani is fogok. Átgondolom majd a lehetőségeimet, nem akarok hibázni, nem akarom elsietni a dolgokat. Remélem, hogy kiharcolom a helyem az Európa-bajnoki keretben, és egy jó szereplés után meglátjuk, mi fog történni. Nem tőlem kell megkérdezni, hogy kinőttem-e a lengyel bajnokságot. Tény, hogy jó szezont futok, régóta nem volt olyan csatár, aki ennyire gólerősen futballozott volna Lengyelországban. Néhány rekordot már megdöntöttem, aminek nagyon örülök, de a hátralévő nyolc mérkőzésből is megpróbálom kihozni a maximumot.

A támadó a magyar válogatottban nem stabil kezdő, és valamiért nem tud olyan gólerősen szerepelni, mint a klubcsapatában

– Nem akarok alibit keresni, mert soha nem voltam ennek a híve. A Horvátország elleni meccs előtt a kapitány úrral átbeszéltük a dolgokat. Elmondta, hogy tudja nagyon jól, a magyar válogatott nem tud úgy játszani, mint a Legia, de fontos játékos vagyok számára, a későbbiekben is az leszek, és próbál olyan helyet találni nekem, ahol jól fogom érezni magam. Legutóbb a szélen próbált ki, de több lehetőséget is megemlített, hogy hol látja a helyemet. A második hullámban és kontráknál fontos szerepet szán nekem. Fontos, hogy legyen időm befutni az üres területekbe, ne a kapunak háttal kelljen állnom, mert az nem az én erősségem. Remélem, hogy tényleg fontos szerepet fogok kapni a válogatottban is.

Nikolics férfiasan bevallotta, eredményessége nagyban függ attól, hogy a társai ki tudják-e szolgálni.

– Legyünk őszinték, olyan típusú csatár vagyok, aki függ a csapattársaitól, ezen nincs is mit szépíteni. Nem olyan játékos vagyok, aki egyedül kicselez három-négy védőt, és huszonöt méterről gólt rúg. Nagyon sok múlik azon, hogy a társaim milyen napot fognak ki. Ha sok labdát adnak nekem, akkor biztos vagyok abban, hogy a gólok is jönni fognak. Ez a Legiánál maximálisan működik. A válogatottban még nem, de nem adom fel, hiszen nagyon jó játékosaink vannak a nemzeti együttesben, és bízom benne, hogy ott is jönnek majd a gólok. A válogatott picit más, mint a klubcsapat, ahol minden héten van lehetőségem kijavítani a hibáimat. Nagyban függök a társaimtól, de ha kiszolgálnak, akkor eredményes tudok lenni. Ez így volt a Videotonban, és így van most a Legiánál is.

A bajnokságban 25 gólnál tartó támadó elmondta, rengeteg érv szól amellett, hogy a nyáron maradjon a Legiában.

– Nem akarok mindenképp váltani. A másik oldalt nézve azért jöttem ide, hogy megnyerjek mindent, és most az első évben megvan az esély, hogy ezt elérjem. Ingyen érkeztem, és a klubnak is egy üzlet lehet ez. Nekik is el kell dönteniük, hogy mit akarnak, eladni engem, vagy itt tartani. Nagyon sok megfigyelő jön nézni a meccseinket, minden mérkőzésen minimum harminc-negyvenen ülnek a lelátón. Biztosan lesznek érdeklődők, és le fogok ülni a vezetőséggel, megbeszélünk mindent. Hozni fogunk egy olyan döntést, ami mindenkinek megfelel. Ez egy fantasztikus klub, ami mindent megad a játékosainak. Nekem pont erre volt szükségem, amikor eljöttem a Vidiből, és örülök, hogy itt megtaláltam azt, amit kerestem. Még két évig érvényes a szerződésem, majd meglátjuk, hogy a nyáron mi fog történni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik