Légiósok

Németh Krisztián beírta magát a Kansas City történelmébe

A magyar válogatott csatár gólja is szerepel a klubtörténet húsz legemlékezetesebb momentuma között.

Az MLS-ben szereplő Sporting Kansas City honlapja összeszedte az együttes történelmének legszebb húsz pillanatát. A TOP20-as listában szerepel többek között Graham Zusi fontos gólja az amerikai válogatott színeiben, amelyet Jamaica ellen szerzett a Kansas stadionjában, a Children’s Mercy Parkban. Az összeállítás hatodik helyére került a klub első hivatalos mérkőzése, melyet 1996 áprilisában játszottak le a Colorado ellen.

Ami azonban számunkra a legfontosabb történelmi pillanat ebből a húszas listából, az Németh Krisztián 2015 októberében szerzett Portland elleni győztes találata, amelyet az év góljának választottak az MLS előző idényében. Ez a szenzációs Németh-gól a 19. helyre került a felsorolásban, amelyet szimplán csak világklasszis megoldásként emlegetnek az összeállításban.

https://www.youtube.com/watch?v=gfjeDxq7SuY

Érdekesség még, hogy a nyolcadik helyen található a dán nemzetiségű Miklos Molnar gólja. A magyar származású játékos szerezte 2000-ben a Kansas City Wizards győztes találatát a kupadöntőben, mellyel sikerült elhódítaniuk az MLS-kupát a Chicago ellen.

A lista még nem teljes: a TOP5 történelmi pillanatról szóló összeállítást még nem publikálták.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik